archive about

bucket3 (η επιστροφή)

Το bucket3 το είχα αφήσει για καιρό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες αποφάσισα να το ξαναγράψω από την αρχή. Έχει φτάσει πλέον σε ένα αρκετά stable στάδιο. Τον κώδικα μπορείτε να τον βρείτε στο https://github.com/vrypan/bucket3

Επίσης, πέταξα διάφορα μέρη του κώδικα του tumblr2html και κράτησα μόνο όσα χρειάζονται για να κάνει export σε flat files -με λίγα λόγια “πέταξα” τον κώδικα που δημιουργούσε τα archive pages, index pages κ.λ. Το αποτέλεσμα είναι το tumblr2bucket3 του οποίου το “export” μπορεί να αξιοποιηθεί όπως είναι από το bucket3.

Στο “σχέδιο” που έχω στο μυαλό μου, το χρειάζομαι το tumblr2bucket3: θα μου επιτρέψει να γράφω σε ένα tumblr blog (με όλες τις ευκολίες που δίνει, για posts μέσω web, άλλων clients και αξιοποιώντας το γεγονός ότι πολλές υπηρεσίες, π.χ. instagram, επιτρέπουν το cross-posting) και με το tumblr2bucket3 να “τροφοδοτώ” το περιεχόμενο αυτό στο bucket3-based blog μου.

Δηλαδή, θα μπορούσε να δουλέψει κάπως έτσι:
post->tumblr->tumblr2bucket3->bucket3->myblog
με όλα τα ενδιάμεσα βήματα, από την στιγμή που γράφω το post μέχρι την στιγμή που εμφανίζεται στο bucket3-based blog μου, πλήρως αυτοματοποιημένα.