archive about

πρόγραμμα διαλογής στην πηγή και κομποστοποίησης υπολειμμάτων τροφών, από τον Δήμο μας.

Χθες, Σάββατο, μας χτύπησαν την πόρτα από τον Δήμο. Ξεκινάει στην περιοχή μας ένα πρόγραμμα ανακύκλωσης και κομποστοποίησης οργανικών απορριμάτων και μας έδωσαν δύο κάδους, ένα μικρό και ένα μεγάλο και βιοδιασπώμενες σακούλες για τον μικρό.

Τον μικρό τον βάζεις μέσα στο σπίτι, λογικά στην κουζίνα. Σε αυτόν μπαίνουν και οι σακούλες. Εκεί πετάς τα υπολείμματα τροφών (φαγητό που περίσσεψε ή χάλασε, φλούδες, κόκαλα κ.λ.). Όταν γεμίσει ο μικρός κάδος, βγάζεις την σακούλα, την δένεις και την τοποθετείς στον μεγάλο (που πιθανότατα τον έχεις κάπου έξω, στο μπαλκόνι ή τον κήπο).

Τον μεγάλο κάδο, μπορείς να τον βγάλεις κάθε Τρίτη και Πέμπτη στο πεζοδρόμιο, για συλλογή από το συνεργείο του Δήμου.

Αν και είχαμε προμηθευτεί εδώ και μήνες έναν κάδο για κομποστοποίηση, νομίζω ότι είναι καλύτερο να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα του Δήμου. Προγράμματα όπως αυτό, δεν είναι μόνο θετικά για το περιβάλλον, αλλά δημιουργούν και θέσεις εργασίας και μία ολόκληρη οικονομία -κάτι που ίσως δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα σε ατομικό επίπεδο.

Μακάρι παρόμοια προγράμματα να αποκτήσουν την κλίμακαι και την δυναμική που πρέπει να έχουν και posts όπως αυτό να μοιάζουν αστεία, όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια σε άλλα μέρη της Ευρώπης -“κοίτα τι τους φαινόταν περίεργο το 2012”!

κάδοι ανακύκλωσης