Δημοσιογραφική δεοντολογία
Κυρίες και Κύριοι δημοσιογράφοι, παρακαλώ δώστε προσοχή: όταν αναφέρουμε κάτι στο άρθρο μας που προέρχεται από ξένη πηγή, φροντίζουμε να την αναφέρουμε με τον σωστό τρόπο Που σημαίνει ότι όταν π.χ. αναφερόμαστε σε ένα Φ.Ε.Κ παραθέτουμε τον αριθμό του, όταν αναφερόμαστε σε ένα πρόσωπο το όνομά του και και όταν αναφερόμαστε σε μία on-line πηγή στο URL της.
Ειδικά, όταν κάνουμε copy-paste ολόκληρο το άρθρο και λέμε και ότι είμαστε "ψαγμένοι".
Αφορμή, για τα παραπάνω, το άρθρο από ΤΑ ΝΕΑ που παραθέτει ΟΛΟΚΛΗΡΟ το άρθρο μου κάνοντας την εξής αναφορά σε εμένα και το blog μου. Κρατηθείτε:
Επειδή είμαι κι εγώ ψαγμένος, πληροφορήθηκα από τον «ποντκάστερ» Παναγιώτη Στεφάνου τού vrypan/net/radio το εξής. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τον άφησε «άφωνο», όταν του έστειλε e-mail, γράφοντάς του ότι τον ακούει.
Έστειλα χθες το βράδυ e-mail στον δημοσιογράφο (χρησιμοποιώντας την φόρμα που υπάρχει κάτω από το άρθρο), ζητώντας να διορθώσει το όνομά μου και να προσθέσει link. Δεν έλαβα καμία απάντηση και όπως βλέπετε το άρθρο έχει παραμείνει έτσι.
Μην ακούσω για "περιορισμένο χώρο" κ.λ. σε ένα έντυπο, χώρος για να περιλάβουν ολόκληρο το άρθρο υπήρχε. Επίσης, το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει άλλα links. Καλοπροαίρετα, θα θεωρήσω ότι το γεγονός οφείλεται σε άγνοια, οπότε παρακαλώ θεωρήστε και εσείς ότι το post αυτό έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα (και δεν θα το είχα γράψει αν λάμβανα κάποια απάντηση ή έβλεπα το άρθρο διορθωμένο)