archive about

για την παραίτηση της Αίγλης

Μια παραίτηση με ήθος και Αίγλη γράφει η Καθημερινή, με υπότιτλο “Το κορίτσι του papandreou.gr εγκατέλειψε τη σιγουριά της Βουλής.”

Την Αίγλη Μπαλαμάτση την γνώρισα το 2007 στο ΠΑΣΟΚ και συνεργαστήκαμε στενά για 4 περίπου χρόνια -και παραμένουμε καλοί φίλοι. Ό,τι καλό λέει το άρθρο για την Αίγλη είναι αλήθεια, θα μπορούσα να προσθέσω και πολλά ακόμη.

Όμως θύμωσα πολύ όταν διάβασα το άρθρο. Όχι για αυτά που γράφει.

Γιατί (αν και μάλλον με καλή πρόθεση) ο τίτλος του άρθρου τα λέει λάθος. Η παραίτηση της Αίγλης δεν ήταν κάτι που υποδηλώνει εξαιρετικό ήθος -“ήταν αυτονόητο” όπως λέει και η ίδια. Το ήθος της το έδειξε όσο δούλευε, όχι με την παραίτησή της. Το έδειξε προσφέροντας ταλέντο και ικανότητες για πολύ λιγότερα χρήματα από όσα θα έπαιρνε στον ιδιωτικό τομέα. Το έδειξε θυσιάζοντας (στην κυριολεξία) την υγεία της και την προσωπική της ζωή για να κάνει το καλύτερο δυνατό, σε κάθε περίπτωση που χρειάστηκε, με γνώμονα τα πιστεύω της.

Θυμώνω γιατί μέσα στην βλακεία που κυριαρχεί, γιορτάζουμε όταν ένας ικανός άνθρωπος θα σταματήσει να δουλεύει για την Βουλή, για εμάς δηλαδή -μας αρκεί ότι αποδείξαμε πως έστω για έναν δεν ήταν τόσο βολικά εκεί. Χαιρόμαστε επίσης, που αυτός ο ένας, ο ικανός, δεν θα κάνει χρήση του απίθανου δικαιώματος που είχε, να συνεχίσει να πληρώνεται, ακόμη και αν δεν τον χρειαζόμαστε ή δεν κάνει και τόσο καλά την δουλειά του -αντί να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο, που οι χιλιάδες άλλοι το χρησιμοποιούν.

Θυμώνω επίσης γιατί θυμάμαι πολύ καλά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι η Αίγλη “βολεύτηκε στην Βουλή” το 2009. Αλλά τότε (και σήμερα) η δημόσια συζήτηση δεν είχε χώρο για ουσία και λεπτομέρειες, μόνο εντυπωσιασμούς και φανατισμούς.

Θυμώνω γιατί θυμήθηκα και την απρόσμενα σκληρή επίθεση που δεχτήκαμε από φίλους και εχθρούς όταν, ως υπάλληλοι της Βουλής (μόνιμη η Αίγλη, μετακλητός εγώ), προτείναμε να παραιτηθούμε (εμείς, ο καθένας μας προσωπικά, όχι οι άλλοι!) από κάποια προνόμια.

Θυμώνω διότι όντως η ομάδα του Καραμανλή, φεύγοντας από το Μαξίμου, εξαφάνισε ως και τους servers. Το primeminister.gr μία κενή σελίδα και το primeminister.gov.gr καταχωρημένο σε ιδιώτη! Με αυτούς δεν άκουσα να ασχολείται κανείς.

Θυμώνω και για πολλά άλλα, που τα είχα ξεχάσει...