archive about

επιστροφή στο google reader μου

Εδώ και ένα χρόνο που το google reader σταμάτησε να δίνει την δυνατότητα για “shared items”, σταμάτησα και εγώ να το χρησιμοποιώ. Αλλά και πιο πριν, λίγο, λίγο, είχα μειώσει την χρήση του -λίγο το twitter, λίγο το facebook, η παρακολούθηση και η ανακάλυψη ενδιαφέροντων άρθρων για τους περισσότερους γινόταν αλλού.

Παρόλα αυτά, τα RSS feeds συνεχίζουν να είναι ο πιο ανεξάρτητος τρόπος για να “ακολουθεί” κάποιος μία πηγή περιεχομένου (π.χ. blog) και το google reader ο (κατά την γνώμη μου) καλύτερος on-line aggregator.

Δεν ξέρω για πόσο θα υπάρχει ο google reader (δίνει μία αίσθηση ότι δεν πολυασχολούνται μαζί του...), αλλά αποφάσισα να κάνω μία νέα αρχή μαζί του. Έσβησα όλα τα feeds (μερικά ήταν εκεί από το 2005) και ξεκίνησα να προσθέτω από την αρχή όσα θα ήθελα να παρακολουθώ σήμερα.

Όταν θέλω να μοιραστώ κάτι, το προσθέτω στο picks.vrypan.net που είναι ουσιαστικά τα bookmarks μου μου -μπορείτε να κάνετε subscribe στο RSS feed του κανι να τα βλέπετε μέσα από το google reader.

Και αν θέλω απλά να μοιραστώ κάτι, πιθανότατα θα το μοιραστώ στο google+ -το οποίο όπως θα έχετε καταλάβει, χρησιμοποιώ αρκετά τον τελευταίο καιρό.