archive about

τα νέα μου: longaccess.com

η καθυστερημένη ανακοίνωση της longaccess στο blog μου

Κανονικά, εδώ, στο blog μου, θα έπρεπε να το έχω γράψει πρώτα. Αλλά η προ-προηγούμενη βδομάδα αποδείχθηκε τόσο γεμάτη που δεν πρόλαβα. Μετά, την προηγούμενη, είχαμε κανονίσει εδώ και πολύ καιρό να πάμε τις διακοπές μας --στην Σκύρο, δεν είχα ξαναπάει, όμορφο νησί και υπέροχες παραλίες-- και έτσι έφτασα να γράφω σήμερα, σχεδόν δύο εβδομάδες αργοπορημένα.

Στην ουσία: εδώ και δύο εβδομάδες, παρουσιάσαμε το longaccess.com. Είναι αυτό που ανέφερα παλιότερα ως project L.A..

longaccess logo

Σκοπός της longaccess είναι να προστατεύει και να διαφυλάσσει προσωπικά ψηφιακά αρχεία για μεγάλα χρονικά διαστήματα (δεκαετίες). Αν σας ξενίζει ο όρος "ψηφιακό αρχείο", σκεφτείτε την συλλογή σας από οικογενειακές φωτογραφίες και video ή τα κείμενα που κατά καιρούς δημοσιεύσατε σε κάποιο blog ή το υλικό (φωτογραφίες, ηχογραφήσεις, video) που περιγράφει ίσως τα ταξίδια σας ή την ιστορία του μουσικού συγκροτήματός σας.

Το project ξεκίνησε ως ιδέα στα τέλη του προηγούμενου έτους και τους τελευταίους μήνες εργάζονται εντατικά πάνω σε αυτό, εκτός από εμένα, ο Κώστας και ο Νίκος -νομίζω ότι έχω κάθε λόγο να είμαι περήφανος για την αρχική ομάδα!

Παράλληλα, την προηγούμενη βδομάδα ανακοινώσαμε την επιτυχή ολοκλήρωση ενός πρώτου κύκλου χρηματοδότησης (seed funding), ύψους 110k Ευρώ, του οποίου ηγήθηκε το Openfund.


Όπως κάθε startup, έτσι και η longaccess έχει στόχο να είναι επικερδής. Ελπίζουμε ότι θα το καταφέρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χτίζουμε κάτι που μπορεί να γίνει μεγάλο, πολύ μεγάλο.

Αλλά εκτός από το κέρδος, αισθανόμαστε ότι η longaccess μπορεί να αλλάξει τις ζωές ανθρώπων.

Σήμερα, που οι σημαντικές και οι ασήμαντες στιγμές μας καταγράφονται ψηφιακά σε φωτογραφίες και βίντεο, που οι σκέψεις μας και οι συζητήσεις μας διατυπώνονται ψηφιακά σε blogs και social networking sites, η δυνατότητα να διατηρήσει ο καθένας μας το υλικό αυτό για δεκαετίες είναι συχνά ταυτόσημη με την δυνατότητα να αφηγηθεί την ζωή του ή την ζωή των αγαπημένων του προσώπων -στον μελλοντικό, γέρο εαυτό του ή στα παιδιά του.

Η σκέψη αυτή μας δίνει σκοπό -ένα σκοπό που είναι μεγαλύτερος από την εξαργύρωση μίας καλής επιχειρηματικής ιδέα. Και αυτό είναι ένα υπέροχο συναίσθημα.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την longaccess, γραφτείτε στο newsletter μας, ακολουθήστε μας στο twitter ως @long_access, στο facebook.com/longaccess ή στο google+.