archive about

Τα ενοχλητικά SMS της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

Τα SMS ήταν η αρχή. Η συνέχεια ήταν ο ορισμός της απαράδεκτα αγενούς εξυπηρέτησης πελατών.

Εδώ και πολλούς μήνες λαμβάνω διάφορα "ενημερωτικά" SMS από την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ. Τα οποία, προφανώς και δεν ζήτησα ποτέ να λαμβάνω και δεν βρήκα κάποιον εύκολο τρόπο να σταματήσω.

Υποψιάζομαι ότι ξεκίνησαν όταν αγοράσαμε μία συσκευή για το γραφείο, πέρυσι τον χειμώνα, οπότε και μου ζήτησαν στο κατάστημα, μεταξύ των άλλων στοιχείων και το κινητό μου. Γενικά, είμαι καλοπροαίρετος καταναλωτής: θεωρώ ότι η εταιρεία με την οποία συνάλλάσομαι, έχει κάθε συμφέρον να με κρατήσει χαρούμενο και για αυτό δεν αρνούμαι να δώσω τα στοιχεία μου.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση έκανα λάθος.

Αφού λοιπόν έλαβα σήμερα άλλα δύο ενοχλητικά SMS στο κινητό μου, αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους.

Πήγα στο site. Βρήκα το τηλέφωνο. Κάλεσα στο 210-5703100. Χτύπησε, ξαναχτύπησε. Μετά σιωπή. Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα άκουσα ένα μήνυμα "Συνδεθήκατε στο σύστημα αυτόματης διαχείρισης κλήσεων". Σιωπή. Περιμένω. Το ίδιο μήνημα ξανά, μετά από μισό λεπτό. Σιωπή. Κάποια στιγμή το έκλεισα. Πήρα στο 8011111212 που είναι για θέματα του e-shop τους, μήπως και βρω άκρη από κει: "Το σύστημα είναι υπερφορτωμένο" (ή κάτι τέτοιο). Ξαναπήρα στο αρχικό νούμερο. Περίμενα, περίμενα, περίμενα. Κάποια στιγμή, μετά από 10 λεπτά αναμονής (ίσως και περισσότερα), απάντησε μία γυναίκα.

"Γειά σας, εδώ και αρκετούς μήνες μου στέλνετε SMS με προσφορές, αλλά εγώ ποτέ δεν ζήτησα κάτι τέτοιο". Αφού χρειάστηκε μία σύντομη διευκρίνιση για το τί είναι τα SMS, με σύνδεσε με έναν κύριο.

Πάμε πάλι: "Γεία σας, εδώ και μερικούς μήνες, μπλα, μπλα, μπλα..."

"Μπορείτε να μου δώσετε το νούμερό σας, να ενημερώσω να διακοπεί η αποστολή..."

"Ναι, αλλά πριν διακοπεί, μπορείτε να μου εξηγήσετε, πως ξεκίνησε; Εγώ ποτέ δεν έδωσα το κινητό μου για να μου στέλνετε διαφημιστικά..."

Με διέκοψε! "Κοιτάξτε κύριε, επειδή έχω και δουλειά δώστε μου το νούμερο του κινητού και..". Αυτό είπε ο κύριος Ν.Ζ. εκ μέρους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ πριν τον διακόψω κι εγώ με την σειρά μου ουρλιάζοντας. Δεν έχω ιδέα τι είπε στο ενδιάμεσο, ήταν κάτι σε αντίστοιχο τόνο. Ζήτησα το όνομά του και το έκλεισα.

Γιατί όταν είπε το "επειδή έχω και δουλειά", ενώ εγώ είχα ήδη φάει αρκετή ώρα για κάτι που δεν θα έπρεπε να μου συμβαίνει εξαρχής, στα δικά μου αυτιά ακούστηκε κάπως έτσι:

"Ναι, το ξέρουμε ότι σε ενοχλούμε με τα SMS, αλλά κανένας δεν μπαίνει στον κόπο να μας σταματήσει κι έτσι εμείς συνεχίζουμε να τα στέλνουμε στα κορόιδα που έδωσαν το κινητό τους. Ναι, το ξέρω ότι εσύ, εκτός από την ενόχληση τους προηγούμενους μήνες, έχεις φάει ήδη και κανά μισάωρο από την δουλειά σου προσπαθώντας να μας σταματήσεις, αλλά στα παπάρια μου ο δικός σου χρόνος. Ο δικός μου είναι πιο σημαντικός. Εχώ και δουλειές, μαλάκα, δεν μπορώ να ασχολούμαι με εσένα."

Ορίστε λοιπόν. Αφίερωσα στην εταιρεία σας λίγη ακόμη ώρα, για να γράψω την εμπειρία μου. Τουλάχιστον τώρα θα ξέρουν οι πελάτες σας να μην σας δίνουν στοιχεία επικοινωνίας ή να σας δίνουν ψεύτικα. Ή ακόμη καλύτερα, να μην πατάνε στα καταστήματα της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕΕ. Εγώ πάντως δεν θα ξαναπατήσω.