Απαράδεκτη εξυπηρέτηση από την Cosmote, την Vodafone ή την Wind;
Ξεκίνησε από ένα προσωπικό πρόβλημα, αλλά δεν έχει σημασία αυτό.
Σχεδόν όλοι μας έχουμε βρεθεί στην άσχημη θέση να έχουμε κάποιο πρόβλημα με την σύνδεση μας στο Internet και να περνάμε ατελέιωτες ώρες στην αναμονή περιμένοντας να μιλήσουμε με κάποιον και να μην μπορούμε να βρούμε άκρη ή να περιμένουμε πότε θα ασχοληθεί "το συνεργείο" με το πρόβλημα, και πάλι χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι σήμερα, αύριο ή σε 10 μέρες.
Αποφάσισα λοιπόν να μαζέψω υπογραφές με αίτημα προς την ΕΕΤΤ να υποχρεώσει τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να δημοσιεύουν κάθε μήνα τα στατιστικά εξυπηρέτησης των πελατών τους.
Στοιχεία όπως:
- Το πλήθος, το μέσο χρόνο αναμονής και την κατανομή του χρόνου αναμονής στην γραμμή εξυπηρέτησης πελατών.
- Τον μέσο χρόνο επίλυσης τεχνικών προβλημάτων ανά κατηγορία (Πχ. πρόβλημα ρυθμίσεων, πρόβλημα εξοπλισμού, πρόβλημα γραμμής κ.λ.)
Η λογική είναι ότι η εξυπηρέτηση είναι αναπόσπαστο μέρος της υπηρεσίας που παρέχουν οι εταιρείες αυτές. Θέλω να ξέρω όταν διαλέγω μία από αυτές, όταν θα έρθει η ώρα του προβλήματος (πάντα έρχεται) πως θα εξυπηρετηθώ.
Το να μου λες ότι θα έχεις τόσα Mbps και κοστίζουν τόσο, είναι ένα μέρος της υπηρεσίας που αγοράζω. Αλλά για να διαλέξω σωστά, θέλω να ξέρω και ότι αν κάτι χαλάσει θα κάνει 10 μέρες να φτιαχτεί ή ότι αν πάρω τηλέφωνο θα περιμένω 1 ώρα στην αναμονή. Τότε μπορεί να επιλέξω μικρότερη ταχύτητα ή την ίδια σε ψηλότερη τιμή, από κάποιον άλλο που έχει καλύτερη εξυπηρέτηση.
Επίσης, θεωρώ ότι η διαφάνεια, μπορεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό σε θέματα εξυπηρέτησης πελατών και οι επιδόσεις σε αυτό τον τομέα να είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης (που έχει και θετικά αποτελέσματα στο πλήθος των απασχολούμενων στα τμήματα υποστήριξης πελατών καθώς και τις αμοιβές τους).
Νομίζω ότι είναι ένα απλό, στοχευμένο και ρεαλιστικό αίτημα που αν υλοποιηθεί θα έχει χειροπιαστά αποτελέσματα.
Αν θέλετε να βοηθήσετε:
- Υπογράψτε το petition (το πιο σημαντικό!)
- Διαδώστε το petition ή αυτό το άρθρο.
- Αν γνωρίζετε κάποιον στην ΕΕΤΤ, στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης ή σε κάποια άλλη σχετική θέση που πιστεύετε ότι θα μπορούσε να προωθήσει αυτή την πρωτοβουλία, ενημερώστε τον!