archive about

RPM transactions (?!) + ενδιαφέροντα projects

Είναι εντυπωσιακό πως επανέρχεται η ζωή και η διάθεση σε κανονικά επίπεδα μετά από 4 μόνο μέρες φυσιολογικού ωραρίου στην δουλειά -και όταν λέω φυσιολογικό, εννοώ να φεύγεις ας πούμε στις 7... Ξαφνικά έχω χρόνο για να κοιμηθώ, να διαβάσω, να γράψω εδώ, να δοκιμάσω διάφορα πράγματα...

Διαβάζοντας λοιπόν το τελευταίο Linux Journal, ξεχώρησα ένα άρθρο που με έκανε να εντυπωσιαστώ για μία ακόμη φορά με το Linux. Οι υπολογιστές που χρησιμοποιώ τα τελευταία χρόνια τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο τρέχουν Linux (του γραφείου είναι dual boot με XP, αλλά μπορεί να έχω και μήνες να τα χρησιμοποιήσω...), αλλά κάθε τόσο βλέπω κάτι που με εντυπωσιάζει -μία ιδέα για το desktop, κάποια δυνατότητα μίας εφαρμογής, κάποια νέα εφαρμογή.

Το άρθρο είχε τίτλο Transactions and Rollback with RPM και περιγράφει την δυνατότητα του RPM (>=4.2) να αντιμετωπίζει σαν ένα ενιαίο transaction διαδικασίες όπως update και erase πακέτων. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι μπορεί κανείς να κάνει upgrade όσα πακέτα θέλει και αν κάτι δεν πάει καλά να κάνει απλά rollback και να βρεθεί εκεί που ήταν πρίν!

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά η δυνατότητα εντολών όπως

rpm -Uvh --rollback '2 hours ago'
εμένα με ενθουσιάζει!

Άλλα projects που με ενθουσιάζουν;