archive about

Θέσεις κομμάτων σχετικά με το Open Source;

Σκέφτηκα ότι ίσως να αδικώ τα κόμματα, ίσως να έχουν θέσεις σχετικές με το Ανοιχτό Λογισμικό, αλλά να μην έχει τύχει να τις ακούσω. Κάθησα λοιπόν και έψαξα στο Google. Το αποτέλεσμα; Η μόνη σχετική δήλωση/θέση που βρήκα ήταν στην σελίδα http://www.pathfinder.gr/Papandreou/, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου απαντά σε σχετική ερώτηση της Λαμπρινής Σταμάτη από τα "ΝΕΑ" (Μπράβο στην δημισιογράφο, btw!). Τι λέει; Σε δική μου, ελεύθερη μετάφραση, "μπλά, μπλά,... είμαστε υπέρ.. μπλά, μπλά".

Από την μία χαίρομαι, τουλάχιστον είναι υπέρ... Από την άλλη, αυτό δεν είναι τοποθέτηση ουσιαστική. Υπέρ, πώς; Θα ενισχυθεί κάπως; Θα προτιμάται στους δημόσιους διαγωνισμούς; Γιατί; Πόσο θα μας κοστίσει η μία ή η άλλη επιλογή; Ποιόν θα επιβαρύνει αυτό το κόστος; Είμαστε υπέρ γιατί έτσι θα χτυπήσουμε τους κακούς καπιταλιστές της Microsoft; Επειδή έτσι θα ενισχύσουμε τον ανταγωνισμό και την ελεύθερη οικονομία; Επειδή οι πολυεθνικές εταιρείες πληροφορικής πίνουν το αίμα μας; Επιεδή είναι πιο φτηνό; Επειδή είναι πιο ακριβό, αλλά τα λεφτά δεν θα φέυγουν έξω; Θα μας κοστίσει περισσότερο για τον Α ή Β λόγο αλλά δεν μας νοιάζει γιατί για εμάς έχει σημασία η πρόσβαση στην τεχνολογία σε όλα τα επίπεδα;

Συγνώμη, αλλά εγώ δεν καλύπτομαι από παρόμοιες απαντήσεις. Ίσως κάποιους να τους βοηθήσει το http://epatents.hellug.gr/ (ωραία προσπάθεια).

Αν υπάρχει κάτι που μου έχει διαφύγει, pls, προσθέστε το link σε σχόλιο...