archive about

del.icio.us: μοιραστείτε τα bookmarks σας.

Ο καλύτερος τρόπος για να κρατάτε τις σελίδες που σας ενδιαφέρουν ακούει στο όνομα del.icio.us. Ανάμεσα στα πλεονεκτήματά του: - βλέπετε τα ίδια bookmarks ακόμη και αν αλλάζετε υπολογιστή (βλ. σπίτι, δουλειά, κ.λ.) ή browser (π.χ. αν χρησιμοποιείτε explorer, firefox, opera εναλλάξ). - μπορείτε να τα μοιράζεστε με άλλους -είναι απλά ένα link της μορφής http://del.icio.us/user - μπορείτε να έχετε ένα RSS feed των τελευταίων bookmarks σας (ώστε να το ενσωματώσετε π.χ. στην ιστοσελίδα σας) - ταξινόμιση των bookmark με βάση tags (ταμπελάκια) και όχι ιεραρχικά -άρα, ένα bookmark μπορεί να είναι στις κατηγορίες "πολιτική", "software", "αστείο" ταυτόχρονα, ενώ σε μία ιεραρχική δομή όπως έχουν οι περισσότεροι browsers θα έπρεπε να είναι σε μία μόνο κατηγορία.

Επίσης, σκοπεύω να ενσωματώσω τα del.icio.us feeds όσων ενδιαφέρονται στο monitor. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούμε να έχουμε μία "δημοκρατική" κατηγοριοποίηση των άρθρων αλλά και links για άλλα ενδιαφέροντα άρθρα

Δοκιμάστε το, είναι δωρεάν και πανεύκολο στην χρήση του! del.icio.us.

Αν κάποιος γράψει στα ελληνικά ένα μικρό οδηγό χρήσης ας με ενημερώσει να προσθέσω και εδώ και στο monitor το link. Έμπνευση (και χρήσιμο ανάγνωσμα) μπορεί να αποτελέσει αυτή η σελίδα.