archive about

Γεμίσαμε τις μπαταρίες

Πίσω στην Αθήνα λοιπόν. Διακοπές τέλος! Η Μεσσηνία ωραία, η Αμοργός υπέροχη!

Το mailbox γεμάτο από mails, είχα να τσεκάρω τρείς εβδμάδες, οπότε όσοι στείλατε και περιμένετε κάποια απάντηση,... λίγη υπομονή. Το moleskin, γεμάτο σημειώσεις και σκέψεις, ελπίζω μέσα στο Σαββατοκύριακο να τα βάλω όλα σε τάξη.

Μπορεί να μην είχα σύνδεση με το Internet όλες αυτές τις μέρες, αλλά άκουσα (σχεδόν) όλα αυτά τα podcasts που είχα κατεβάσει στο iPod και δεν είχα προλάβει να ακούσω, θα ακούσετε σχετικά στο επόμενο podcast του vrypan|net|radio.

Επίσης, διάβασα 2 βιβλία σχετικά με τον "χώρο" μας, που συνιστώ ανεπιφύλακτα. Το The Revolution Will Not Be Televised που περιγράφει πώς βασίστηκε η καμπάνια του Howard Dean (για υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος) στο internet και τα blogs, είναι ενδιαφέρον και διαβάζεται ευχάριστα αφού είναι γραμμένο ως ιστορία. Νομίζω ότι είναι σημαντικό γιατί η χρήση του Internet σε πολιτικές καμπάνιες είναι κάτι που θα βλέπουμε όλο και επρισσότερο.

Το δεύτερο βιβλίο είναι το Free Culture: The Nature and Future of Creativity. Τί είναι πνευματική ιδιοκτησία; Σε τί διαφέρει από τις άλλες μορφές ιδιοκτησίας; Ποιον προστατεύουν τα πνευματικά δικαιώματα; Είναι από τα βιβλία που όλοι ΠΡΕΠΕΙ να διαβάσουμε -και διαβάζεται εύκολα. (Θα γράψω ένα ξεχωριστό post σύντομα)

Επίσης, πρόσθεσα τα νέα blogs που προτείνατε στο monitor... Επανέρχομαι μόλις οργανωθώ λίγο :-)