archive about

Απορία: τί προγράμματα χρησιμοποιείτε;

ΟΚ. Ας πούμε ότι εγώ είμαι "βαρεμένος". Χρησιμοποιώ Linux στο γραφείο και στο σπίτι εδώ και χρόνια. (Τώρα τελευταία έχω και OS X στο σπίτι, ας πούμε σαν παιχνίδι). Παλιά ήταν πραγματικά άβολο για "desktop use".

Τώρα πια όμως, υπάρχουν στο Linux μερικά προγράμματα που είναι πολύ καλά σε διάφορους τομείς που αγγίζουν τον "απλό" και "προχωρημένο" χρήστη. Για παράδειγμα: - Gimp. Για επεξεργασία εικόνας. Κάτι σαν Photoshop, αν και οι έμπειροι designers μου λένε ότι δεν είναι τόσο καλό. Αλλά για εμένα είναι περισσότερο καλό από ό,τι χρειάζεται. - inkscape. Για διανυσματικά γραφικά. Νομίζω το αντίστοιχο του Ilustrator (αλλά πολύ πιο απλό, δεν νομίζω ότι υπάρχει σύγκριση.) - Audacity. Επεξεργασία ήχου.

Η απορία μου είναι αληθηνή: Οι χρήστες των Windows και του Mac (OS X) τί χρησιμοποιούν για να κάνουν τις αντίστοιχες εργασίες; Δεν μιλάω για τους επαγγελματίες που αγοράζουν τα αντίστοιχα εξειδικευμένα προγράμματα, μιλάω για τον "προχωρημένο" χρήστη που θέλει να επεξεργαστεί μία εικόνα για παράδειγμα. Το paint; Υπάρχει κάτι άλλο; Ή απλά χρησιμοποιούν τα εμπορικά προγράμματα "σπασμένα";

-- Υ.Γ. OK, το garageband είναι πολύ καλό στο θέμα του ήχου αν είσαι στο OS X. Με την επεξεργασία εικόνας τί γίνεται;