archive about

"Δεν θα σχολιάσω"

Υπάρχει μία φράση που ακούω από πολιτικούς και με τρελαίνει: "δεν θα σχολιάσω". Τί λες ρε φίλε; ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ! Είναι υποχρέωσή σου να μας λές την άποψή σου, με βάση τις απόψεις σου σε ψήφισαν κάποιοι.

Το λένε και με τουπέ και σιγουριά, παρουσιάζοντάς το σαν αξίωμα συχνά: "Γνωρίζετε ότι δεν σχολιάζω τις απόψεις του επιτίμου" -δηλαδή αν πει ότι βιάζεις παιδάκια, δεν θα το σχολιάσεις; "Δεν σχολιάζω δηλώσεις συναδέλφων" -αν εννοείς ότι είναι μαλάκες, πές το ευθέως. "Αυτό το θέμα είναι αποκλειστικά ευθύνη του Πρωθυπουργού" -το ξέρουμε, δεν σε ρωτήσαμε αν θα γίνει ανασχηματισμός, σε ρωτήσαμε αν θεωρείς ότι χρειάζεται να γίνει, εκτός αν ο Πρωθυπουργός δεν σου επιτρέπει να σκέφτεσαι καν το θέμα.

Αν δεν έχεις άποψη, πες "δεν έχω άποψη" ή "δεν ξέρω". Οπότε και εγώ σαν εργοδότης και μαζί προϊστάμενος σου που δείχνει κατανόηση μπορώ να σου πώ "ΟΚ, σε παρακαλώ κοίτα το θέμα και θα σε ρωτήσω πάλι αύριο".

Κατά την γνώμη μου, ο πολιτικός που δεν λέει την άποψη του για ένα θέμα δείχνει υπεροψία και αλαζονία. Όταν αυτός λέει "δεν θα σχολιάσω", εγώ ακούω "και ποιός είσαι εσύ ρε, που θα σου πώ τί σκέφτομαι".