archive about

Μικρές βελτιώσεις στο monitor.

Κυριακάτικα στο γραφείο... Δεν βαριέσαι.

Σε ένα διάλειμα για αποτοξίνωση παίζω λίγο με τον κώδικα του monitor. Χθές έφτιαξα την σελίδα με τα δημοφιλή, που χρησιμοποιεί τα linkblogs και τα links από άλλα posts για να δείξει τα πιο "δημοφιλή" posts των τελευταίων 15 ημερών. Η σημερινή "βελτίωση" επιτρέπει να κάνετε κλικ πάω στον αριθμό των linkblogs που εμφανίζονται κάτω από ένα post και να δείτε ποιά είναι αυτά.

Νομίζω ότι με αυτό τον τρόπο ο χρήστης έχει μία επιπλέον δυνατότητα να περιπλανηθεί στον πολύ μεγάλο αριθμό από posts που προστίθονται καθημερινά στο monitor. Η λογική είναι η εξής: Βλέπω ένα άρθρο που με ενδιαφέρει και που από κάτω έχει σημειωμένο ότι υπάρχουν X linkblogs που το περιλαμβάνουν. Πατώντας πάνω σε αυτό το link βλέπω ποιά είναι αυτά τα linkblogs. Πατώντας πάνω σε κάθε ένα μπορώ να πάω στην σελίδα του και να δω ποια άλλα άρθρα περιλαμβάνει. (Και η "περιήγηση" αυτή μπορεί να συνεχιστεί από εκεί με τον ίδιο τρόπο).

Ελπίζω ότι έτσι θα μπορούμ όλοι να βρίσκουμε πιο εύκολα τα άρθρα που μας ενδιαφέρουν. Συμβουλή: αν καταλήξετε σε κάποιο linkblog που έχει αρκετά άρθρα που σας ενδιαφέρουν, κάντε το bookmark -είναι πολύ πιθανό ότι και στο μέλλον θα έχει σημειώσει άλλα άρθρα που θα θέλατε να διαβάσετε.

Και μία παράκληση! Όσοι βρίσκετε ενδιαφέροντες τρόπους να χρησιμοποιείτε το monitor (π.χ. τα linkblogs, τα RSS feeds των αναζητήσεων κ.λ.), μοιραστείτε τους με τους άλλους! Βάλτε ένα άρθρο στο blog σας που να εξηγεί τί κάνατε ώστε να επωφεληθούν και άλλοι με παρόμοια πρόβληματα ή απορρίες. Μπορεί να είναι κάτι απλό ή κάτι πολύπλοκο, δεν έχει σημασία. Σκοπεύω να φτιάξω μία σελίδα στο monitor που να οδηγεί σε αυτά τα άρθρα (αν τα γράψετε...) που να παίζει τον ρόλο των "Συχνών ερωτήσεων και απαντήσεων"...