archive about

Παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου!

Ναι, μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο ο αρθιμός μου ήταν στην Vodafone. Ξέρετε, αυτή που έκανε υποκλοπές. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι παρακολουθούσαν το τηλέφωνό μου (100 σημαντικών προσώπων λέει, αποκλείεται να μην είμουνα μέσα σε αυτά!). 'Ισως θα έπρεπε να τους κάνω μύνηση. Βέβαια, λέει η εταιρεία δεν ήξερε τίτοτα (άρα δεν φταίει) και όταν το έμαθε έσβησε το "κακό λογισμικό που κάποιος άγνωστος είχε εγκαταστήσει" (άρα δεν μπορεί να εξακριβωθεί ότι και το δικό μου τηλέφωνο το παρακολουθούσαν).

Κατά την γνώμη μου πρέπει τούλαχιστον να τους βάλουν ένα αστρονομικό πρόστημο: 1. Γιατί δεν φρόντισαν όπως είχαν υποχρέωση να διασφαλίσουν την ασφάλεια των προσωπικών μου δεδομένων. (τί θα γινόταν π.χ. αν μία κλινική είχε ανοιχτή την πόρτα των αρχείων της και όποιος ήθελε διάβαζε τον φακελό μου; έ, το ίδιο είναι) 2. Γιατί φρόντισαν να καταστρέψουν τα στοιχεία του εγκλήματος (βλ. είδαμε το πρώμα μέσα στα αίματα, το μετακινήσαμε κάπου καθαρά, σκουπίσαμε με προσοχή το πάτωμα και ταχτοποιήσαμε όλα τα πράγματα που είχαν πέσει κάτω κ. Αστυνόμε).

Θα πρότεινα επίσης να τους αφαιρεθεί η άδεια, αφού προφανώς δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλειά τους.

Ερώτηση 1: Αν τους ζητήσω να μου δώσουν ΟΛΑ τα στοιχεία που έχουν σχετικά με εμένα είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν; Μήπως να το ζητούσαμε όλοι μαζί; Και μόνο το κόστος για να εξυπηρετήσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες παρόμοιες αιτήσεις θα ήταν καλή τιμωρία. Ερώτηση 2: Προφανώς με την ασφάλεια δεν τα πάνε καλά. Μήπως κινδυνεύουν και όλοι αυτοί οι αριθμοί πιστωτικών καρτών που έχουν;