archive about

Τα blogs "μετράνε".

Τα "παραδοσιακά" μέσα, έχουν συχνά ένα κεκτημένο πλεονέκτημα σε σχέση με τα blogs ως προς την πρόσβαση στην πληροφορία. Οι εταιρείες διαφήμισης, δημόσιων σχέσεων κ.λ. φροντίζουν να ενημερώνουν εφημερίδες, περιοδικά, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς για τις "κινήσεις" των πελατών τους. Τα δελτία τύπου, το αποκλειστικό υλικό (φωτογραφίες, video, audio) κ.λ. αποστέλλονται σε αυτά τα μέσα σχεδόν "αυτόματα". Αντίθετα, οι bloggers που δεν έχουν τις αντίστοιχες διασυνδέσεις μαθαίνουν τα νέα αφού δημοσιευθούν.

Γιατί να μην ενημερωνόμαστε και εμείς έγκαιρα αλλά να αναγκαζόμαστε απλά να αναδημοσιεύουμε τις ειδήσεις αυτές (βάζοντας ένα link προς το "μεγάλο" site από όπου ενημερωθήκαμε);

Η OgilvyOne worldwide[*] κάνει μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα: ξεκινάει μία προσπάθεια να χτίσει στενές σχέσεις με τους έλληνες bloggers. Το πρώτο βήμα είναι να μάθει ποιοί είμαστε και για τί γράφουμε συνήθως στο blog μας. Το επόμενο βήμα θα είναι σιγά σιγά να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους bloggers όπως ακριβώς ενημερώνει και τα υπόλοιπα μέσα και μεγάλα sites για λογαριασμό των πελατών της (μπορείτε να δείτε μερικές από τις δουλειές και τους πελάτες εδώ).

Όσοι ενδιαφέρεστε, στείλτε ένα email στην διεύθυνση ath.blogs@ogilvy.com, αναφέροντας το όνομά σας (ή το ψευδώνυμο, αλλά προτιμήστε το όνομα), την διεύθυνση και το όνομα του blog σας καθώς και τα θέματα με τα οποία ασχολείστε συνήθως. Προσπαθήστε να είσαστε σύντομοι, 2-3 προτάσεις φτάνουν, μην γράψετε την ιστορία της ζωής σας, ε;

Στην αρχή νομίζω ότι θα στέλνουν τα πάντα, σε όλους, οπότε μπορεί να λαμβάνoυμε και πράγματα που δεν είναι του άμμεσου ενδιαφέροντός μας, σιγά σιγά θα γίνεται καλύτερη κατηγοριοποίηση ώστε να λαμβάνει ο καθένας υλικό που είναι στα άμεσα ενδιαφέροντά του. Ας τους δώσουμε λίγο περιθώριο.


[*] Όσοι παρακολουθείτε το blog μου, ξέρετε ότι εργάζομαι και εγώ στην OgilvyOne. Σιγά-σιγά ανακάλυψα ότι υπάρχουν 3-4 άλλοι bloggers που είναι συνάδελφοι :-) Στην συγκεκριμένη κίνηση είχα και εγώ κάποιο ρόλο, οπότε για θετικά και αρνητικά σχόλια... τα comments είναι από κάτω, πυροβολήστε!