archive about

blogme.gr - Αθλιότητα. Θέλω ονόματα!

Το blogme.gr είναι κλειστό. Ο λόγος;

Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά του internet οπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα site συλογής πληροφοριών το οποίο τεχνικά δεν είναι δυνατόν να σχετίζεται με το περιεχόμενο των κατοχυρωμένων ιστοσελίδων. Έως σήμερα, σε καμία δημοκρατική χώρα δεν έχει υπάρξει παρόμοια δίωξη από θιγόμενο πρόσωπο, παρά μόνο σε αυταρχικά καθεστώτα. Αναφορικά, ως πιο πρόσφατα παραδείγματα έχουμε την Σιγκαπούρη και την Κίνα. Οι περιπτώσεις των μηνύσεων ωστόσο, αφορούσαν τον ίδιο τον διωκόμενο που ήταν και ο ίδιος ο διαχειριστής του blog, και όχι το μέσο συγκέντρωσης των blogs και συλλογής πληροφοριών, καθώς είναι το Blogme.

Το ότι κάποιος έκανε μήνυση, ok, ο καθένας είναι τρελός να κάνει μήνυση σε όποιον θέλει. Το ότι αυτή μεταφράζεται σε ποινική δίωξη, αυτόφωρο κ.λ. νομίζω ότι είναι κάτι για το οποίο ευθύνεται αποκλειστικά κάποιος εισαγγελέας (αν τα ξέρω καλά). Θα ήθελα να ξέρω ποιός εισαγγελέας άσκησε την ποινική δίωξη (φαντάζομαι ότι αυτό δεν είναι μυστικό), καθώς και το σκεπτικό. Θέλω να ξέρω γιατί είμαστε Κίνα.

Δεν θα δούμε κάτι σχετικό στα ΜΜΕ; Κανένας πολιτικός δεν θεωρεί το θέμα άξιο λόγου;

Διαβάστε τί λένε άλλοι.

-- Μήπως θυμάστε και αυτό; Ένα χρόνο πριν. Ελπίζω κάποτε η Δικαστική και η Εκτελεστική εξουσία στην χώρα μας να πάψει να αντιμετωπίζει τις λέξεις "internet" και "υπολογιστής" με αυτό τον τρόπο.