archive about

υπόθεση blogme.gr: μερικές σκέψεις ακόμη

Σχετικά με την υπόθεση του blogme.gr (βλ. και προηγούμενο post), θα ήθελα να διευκρινίσω ένα-δύο πράγματα ως προς την άποψή μου.

  1. Θεωρώ δικαίωμα οποιουδήποτε να κάνει μήνυση σε οποιονδήποτε. Και μάλλιστα δεν το θεωρώ εγώ μόνο, αλλά είναι δικαίωμα όλων μας. Άρα, θίγεται κάποιος με κάτι που έχω γράψει; Επικοινωνεί μαζί μου ζητώντας να το αποσύρω και αν όχι, μου κάνει μήνυση και τα λέμε στα δικαστήρια. Άρα, ΔΕΝ με νοιάζει ποιός και γιατί έκανε την συγκεκριμένη μήνυση. (αν και θα έχω άποψη για το αποτέλεσμα της δικαστικής διαμάχης)

  2. Θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, επειδή εγώ έκανα μήνυση σε κάποιον, να καταστρέφεται η δοθλειά του, η ζωή του, να διασύρεται κ.λ. ΠΡΙΝ αποφασίσει η Δικαιοσύνη αν έχω δίκαιο. (και πάλι, μπορεί να αποφασίσει ότι έχω δίκαιο και ότι μου χρωστάει 1 ευρώ αποζημίωση)

  3. Είναι ακόμη πιο απαράδεκτο οι κυρώσεις αυτές να πλήτουν το μέσο που μεταδίδει χωρίς καμία επεξεργασία την πληροφορία. Με την ίδια λογική, θα έπρεπε να κλείσουν όλους τους ISPs γιατί μέσα από τα δίκτυά τους κυκλοφορούν οι πληροφορίες που με θίγουν.

Με τέτοιες καταστάσεις, πού να εμφανιστούν ελληνικά start-ups; Web2.0 είπατε;

-- UPDATE: Μου άρεσε πολύ η ανάλυση του netpen που με βρίσκει 100% σύμφωνο.