archive about

Συνέντευξη Τσιπρόπουλου (blogme.gr) στην Ναυτεμπορική

Ο Αντώνης Τσιπρόπουλος, administrator του blogme.gr δίνει συνέντευξη στην Ναυτεμπορική. Τα περισσότερα από αυτά που λέει, όσοι έχουμε παρακολουθήσει το θέμα τα ξέρουμε, αλλά η συνέντευξη τα βάζει σε μία σειρά.

Ενδιαφέρον έχουν και δύο απόψεις που ακολουθούν την συνέντευξη, από τον κ. Χάρη Άνθη (Δικηγόρος - Πρόεδρος της LawNet.gr ΑΕ) και τον κ. Νίκο Κ. Παπαχρήστο (Δικηγόρος - Δρ. Νομικής).

Δεν ξέρω από νομικά, νομίζω όμως ότι καταλαβαίνω το νόημα και την ουσία του θέματος. Αυτό λοιπόν που μου κάνει εντύπωση είναι ότι για την συγκεκριμένη υπόθεση κανένας δεν έχει αναφερθεί στο πιο σημαντικό θέμα, αυτό που θα έπρεπε ο ίδιος ο εισαγγελέας να λάβει κατά την γνώμη μου υπόψη του: τον "αγνωστικό" χαρακτήρα (είναι σωστός ο όρος;) της υπηρεσίας που προσέφερε το blogme.gr, με την έννοια ότι μία τέτοιου είδους υπηρεσία aggregation, ΔΕΝ παρακολουθεί και ΔΕΝ γνωρίζει τις πληροφορίες που μεταδίδονται μέσα από αυτή. ΔΕΝ κάνει επιλογή, ΔΕΝ διακρίνει. Διαβάζει άρθρα από 10, 100, 1.000.000 πηγές και τα αναμεταδίδει ταξινομόντας τα αυτόματα με χρονική σειρά. Φαντάζομαι ότι είναι το ίδιο με το να μηνύσει κάποιος τον τηλεφωνικό κατάλογο του ΟΤΕ γιατί έχει τηλέφωνα εγκληματιών μέσα.