archive about

οι "γίγαντες" των media αρχίζουν να καταλαβαίνουν

Οι παραδοσιακοί γίγαντες των media, εταιρείες όπως το CBS είναι λογικό (ή καλύτερα, αναμενόμενο) να τηρούν από αμυντική ως εχθρική στάση απέναντι σε υπηρεσίες όπως το YouTube: για δεκαετίες η δουλειά τους ήταν να παράγουν και να διανέμουν content. Το content είναι το προϊόν τους. Αυτό πουλάνε και καταλαβαίνω γιατί "τρελαίνονται" όταν βλέπουν κάποιον να τους το "κλέβει" και να το μοιράζει δωρεάν!

Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Οι καιροί αλλάζουν, οι καταναλωτές αλλάζουν, οι σχέσιες τους με τα προϊόντα και τα brands αλλάζουν. Και, τελικά, θα αλλάξουν και τα media networks.

Ενδιαφέρον έχει το δελτίο τύπου του CBS που περιγράφει τα αποτελέσματα μετά από 1 μήνα συνεργασίας του με το YouTube. Ανάμεσα στα άλλα (που έχουν πολύ ενδιαφέρον για όσους ασχολούνται με τον χώρο των media), ξεχωρίζω:

Ratings for the network’s late night programs, in particular, have shown notable increases. CBS’s “Late Show with David Letterman” has added 200,000 (+5%) new viewers while “The Late Late Show with Craig Ferguson” is up 100,000 viewers (+7%) since the YouTube postings started. Although the success of these shows on YouTube is not the sole cause of the rise in television ratings, both companies believe that YouTube has brought a significant new audience of viewers to each broadcast.

(via Inside Google)