archive about

Αυτοί είμαστε, αυτά μας αξίζουν

Από την Καθημερινή[*]:

Αντί για 1.000.000 ή 10.000 λάπτοπ, θα περιμέναμε από τους πολιτικούς να υποσχεθούν ότι κάθε σχολική βιβλιοθήκη θα αποκτήσει χίλια βιβλία, ότι κάθε σχολείο θα φυτέψει χίλια δέντρα ή ότι σε κάθε μεγάλο σχολείο όλοι οι μαθητές (το άθροισμα, όχι ένας ένας) θα αποστηθίσουν χίλια ποιήματα ή θα λύσουν τις χίλιες πιο γοητευτικές ασκήσεις Γεωμετρίας και Αλγεβρας και Φυσικής (που δεν θα περιλαμβάνονται κατ’ ανάγκη στην ύλη των εξετάσεων) ή θα μάθουν και θα «σώσουν» χίλιες ελληνικές λέξεις που κινδυνεύουν να ξεχαστούν.

Αυτά γράφει η κα. Mαριάννα Tζιαντζή... Και πραγματικά δεν βλέπω την ώρα και την στιγμή που οι μαθητές θα έχουν το laptop τους και δεν θα διαβάζουν ούτε κατά λάθος εφημερίδες με παρόμοιες βλακείες, αλλά θα "πλήτουν και θα αδιαφορούν" (καλά, έχετε δεί ποτέ πιτσιρίκι να πλήτει και να αδιαφορεί μπροστά σε υπολογιστή;) ακούγοντας ομιλίες από εμπνευσμένους ανθρώπους, όπως αυτή του Nickolas Negroponte.

Γιατί ρε γαμώτο ο δημοσιογραφικός λόγος τείνει να γίνει ό,τι πιο συντηρητικό υπάρχει στην Ελλάδα;

Αντί για άρθρα, θα προτιμούσα αυτοί οι δημοσιογράφοι να φυτεύουν δέντρα, να μαζεύουν σκουπίδια από παραλίες, και να προσπαθούν να σώσουν την Καρέτα Καρέτα και την Μονάχους Μονάχους απαγγέλοντας από στήθους ολόκληρη την Οδύσσεια και την Ιλιάδα και αποδεικνύοντας το Πυθαγόρειο Θεώρημα με διαφορετικούς τρόπους πάνω στην άμμο. Έτσι θα έκαναν κάτι χρήσιμο και καλό για όλους μας...

-- [*] το βρήκα μέσω του Don't Kiss The Frog