archive about

so you think you can dance

Είδα χθές το So you think you can Dance, το νέο reality του MEGA.

Μου έκαναν μεγάλη εντύπωση οι αλλοδαποί που εμφανίστηκαν, "ξένοι" που μιλούσαν ελληνικά. Ξένοι που ζουν στην Ελλάδα. Ο νεαρός από την Βραζιλία και ο άλλος από την Κούβα. Η κοπέλα από την Κένυα που χόρεψε freestyle μαζί με μία κοπέλα από την Κρήτη και ένα νεαρό Ασιάτη (νομίζω). Ωραία, ευγενικά παιδιά. Γεμάτα όρεξη. Ακτινοβολούσαν. Τα παιδιά αυτά θα ήμουν περίφανος να λένε ότι είναι έλληνες (και μάλλον κάποια από αυτά είναι). Δεν θα ντρεπόμουν να τα συστήσω σε φίλους μου από άλλες χώρες.

Σε αντίθεση με τον μίζερο ελληνάρα με το γυαλί και την δήθεν μαγκιά που ενώ ήταν άσχετος επέμενε ότι χρειάζεται μέσο για να περάσεις στον επόμενο γύρο του διαγωνισμού -γκρίνια, γκρίνια, φταίνε όλοι οι άλλοι και η άτιμη κοινωνία που με αδικεί.

Προφανώς γενικεύω, είδα και έλληνες που μου δημιούργησαν παρόμοιες θετικές εντυπώσεις.

Αλλά βρήκα μία καλή ευκαιρία για να πω ότι θέλω η χώρα μου να γίνει πιο ανοιχτή, πιο πολύχρωμη, πολυπολιτισμική. Θέλω στον δρόμο να ακούω πολλές γλώσσες, να βλέπω διαφορετικές αισθητικές, εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές. Θέλω η χώρα μου να είναι φιλόξενη στους ξένους αλλά και στους ντόπιους. Και έχω την εντύπωση ότι τελευταία δεν είναι για κανένα.