archive about

ψευτοπουριτανισμός

Ζώ ωραία και καλά στον κόσμο μου. Διαβάζω τα blogs που με ενδιαφέρουν, ακούω τα podcasts μου από όλο τον κόσμο, συναντώ και μιλάω με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Μέχρι την στιγμή που κατά λάθος θα ανοίξω την τηλεόραση και θα πέσω πάνω σε ειδήσεις. Και τότε όλη η υποκρισία, ο πουριτανισμός και η ανηθικότητα της ελληνικής κοινωνίας ξεχύνονται στον όμορφο κόσμο μου. Από ό,τι έχω καταλάβει, εδώ και μέρες τα περισσότερα δελτία ειδήσεων ασχολούνται με ένα έγκλημα πάθους. Ασχολούνται με τον πιο χυδαίο τρόπο, χωρίς να σεβαστούν τίποτα. Λες και ο συγκεκριμένος είναι ο μόνος έλληνας που είχε μία παράλληλη σχέση. Δεν το επικροτώ, αλλά θεωρώ ότι η δημόσια κατακραυγή και ο ηθικός λιθοβολισμός είναι δυσανάλογα με το ατόπημά του. Σήμερα κάποιοι ασχολούνται με το αν είχε πάρει viagra -τί άλλο μένει, να κατουρήσουν και στον τάφο του ανθρώπου;

Κάποιοι λένε, "το θέμα είναι πολιτικό". Αν είναι πολιτικό, να ασχοληθείτε με το πώς έκανε την δουλειά του στο ΙΚΑ, αν υπήρχαν παρατυπίες, ατασθαλίες και παρανομίες. Μαζί σας. Μπορεί το προσωπικό του δράμα να αποκαλύπτει ένα μεγάλο σκάνδαλο -ασχοληθείτε με αυτό. Αφήστε τον άνθρωπο να αναπαυθεί.

Μας ταϊζουν τόσο πολύ σκουπίδια που έχει αρχίσει να μας αρέσει -και μάλλιστα κάποιοι το κάνουν πολύ επιτιδευμένα.