archive about

ψάχνεις για δουλειά;

Τον τελευταίο καιρό (και όχι μόνο) βρίσκομαι στην εξής θέση: επειδή μιλάω με πολύ κόσμο και όλοι βλέπουν στο πρόσωπό μου τον άνθρωπο που "ξέρει όλους αυτούς τους προγραμματιστες και designers κ.λ.", η ερώτηση γίνεται όλο και πιο συχνά. "Ξέρεις κάποιον πού..."

Η αλήθεια είναι οτι ξέρω, αλλά αυτοί που ξέρω έχουν κατά κανόνα full-time jobs και δεν ενδιαφέρονται. Σκέφτηκα λοιπόν το εξής: αν είσαι τεχνικός δικτύων, προγραμματιστής, DB admin, web designer κ.λ. στείλε μου ένα βιογραφικό (σε ΜΟΡΦΗ TEXT, αν δεν ξέρεις τί είναι αυτό, απλά γράψε το βιογραφικό σε notepad) στο vrypan@gmail.com ώστε να τα έχω μαζεμένα και να μπορώ να κάνω forward σε όποιον ενδιαφέρεται.

Προσοχή: περιγραφές του είδους "γλώσσες προγραμματισμού: C, C++, perl, python, java, PHP, lisp, logo, Visual Basic, ASP,..." δεν πιάνουν, εμένα αυτό μου λέει ότι έχεις ασχοληθεί 1 ώρα με την κάθε μία. Γράψε τί πραγματικά ξέρεις, π.χ. "Πολύ καλή γνώση C και PHP, έχω επίσης ασχοληθεί με perl, python και shell scripting" ή ακόμη και "ξέρω λίγο Perl, Python, Java, C++ που κάναμε στο Πανεπιστήμιο και ψάχνω για την πρώτη μου δουλειά"[*]. Γράψε επίσης αν ενδιαφέρεσαι για full time, part time ή και τα δύο. Αν υπάρχουν ενδεικτικές δουλειές σου κάπου στο Internet, να στείλεις links, δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα.

Προφανώς, μπορεί να μην σε βοηθήσω καθόλου, δεν είναι η δουλειά μου αυτή. Αλλά δεν είναι απίθανο να βρώ κάποιον που σε ψάχνει :-)


[*] γενικά, έχω δει αυτά τα χρόνια πολλά βιογραφικά που νομίζουν ότι θα "μπερδέψουν" αυτόν που τα διαβάζει. Μην γελιέστε, οι άνθρωποι του χώρου ξέρουν να τα διαβάζουν, τέτοια CV το μόνο που κάνουν είναι να λένε στον ενδιαφερόμενο ή ότι δεν ξέρεις τίποτα ή ότι δεν ξέρεις τί σου γίνεται.