archive about

κείμενο διαμαρτυρίας για blogme.gr

Ετοιμάζω το κείμενο με βάση το οποίο θα μαζέψουμε υπογραφές. Οι υπογραφές για να έχουν νόημα θα πρέπει να είναι επώνυμες και να συνοδεύονται από όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται. Δεν είναι υποχρεωτικό να υπογράψουν μόνο bloggers αλλά οποιοσδήποτε έχει ενημερωθεί για την υπόθεση και συμφωνεί με το κείμενο.

Σκέφτομαι το κείμενο να έχει την εξής δομή:

  1. Με αφορμή την υπόθεση [...]
  2. Πιστεύουμε ότι υπηρεσίες αυτόματης αποδελτίωσης (όπως είναι οι RSS aggregators), καταλογοποίησης (όπως search engines) και άλλες υπηρεσίες που αναμεταδίδουν αυτόματα πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί σε ιστοτόπους δεν φέρουν ευθύνη για τις πληροφορίες αυτές. (εδώ πρέπει κάπως να διατυπωθεί ότι αν υπάρχει "πρόβλημα" με κάποια πηγή, η αντίστοιχη μήνυση θα πρέπει να γίνει κατά της αρχικής πηγής και αφού υπάρξει καταδικαστική απόφαση, τότε να ζητείται από τον "αναμεταδότη" να σταματήσει την αναμετάδοση)
  3. Αντίστοιχα, ισχύουν και για την παράθεση ενός link.
  4. Συνεπώς θεωρούμε τις κατηγορίες εναντίον του Αντώνη Τσιπρόπουλου αβάσιμες και θεωρούμε ότι η οποιαδήποτε καταδίκη του θα αποτελούσε σημαντικό εμπόδιο στην ελεύθερη λειτουργία του διαδικτύου, θα στραγγάλιζε τις λίγες ελληνικές προσπάθειες που γίνονται σήμερα σε αυτό και θα δημιουργούσε μία σκιά φόβου σε όλους όσους χρησιμοποιούν δημιουργικά τον χώρο αυτό ότι μπορεί να βρεθούν από την μία μέρα στην άλλη υπόδικοι.

Προφανώς χρειάζεται πολλή δουλεία και σίγουρα βοήθεια από κάποιον δικηγόρο για να έχει την σωστή νομική υπόσταση (να παραμείνει όμως μικρό και κατανοητό). Ακούω προτάσεις και παρατηρήσεις για βελτίωση-αλλαγές.

Αν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε πολλές υπογραφές (ίσως μάλιστα και από πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα) νομίζω ότι θα βοηθήσουμε πολύ τον Αντώνη και θα δημιουργήσουμε και ένα εργαλείο για όποιον τύχει να βρεθέι σε ανάλογη θέση στο μέλλον (ο άνθρωπος κατηγορείται και για τα links!!!)