archive about

WebKit nightly builds

Το WebKit είναι η "καρδιά" του Safari (ο browser που χρησιμοποιεί το OS X) όπως το geko είναι η καρδιά του Mozilla και του Firefox. Είναι open source (LGPL και BSD licenses) και ξεκίνησε ως κλάδος του KHTML (που χρησιμοποιείται από το KDE).

Αν και ο Safari είναι γενικά ένας καλός browser, η τρέχουσα σταθερή του έκδοση φαίνεται ότι δεν υποστηρίζει κάποια από τα πιο advanced πράγματα που χρειάζονται π.χ. για να έχεις rich text editing στο GMail ή στο administration του Wordpress ή για να χρησιμοποιήσεις τα Google Documents κ.λ.

Κατέβασα χθές το τελευταίο nightly built του WebKit και το δοκίμασα. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, κατεβάζεις απλά ένα .dmg που περιέχει το WebKit.app το οποίο και αντιγράφεις στο Applications. Το εκτελείς και νομίζεις ότι τρέχεις το Safari, αλλά τρέχεις ουσιαστικά την τελευταία under development έκδοσή του. Ο μόνος τρόπος για να το ξεχωρίσεις είναι να παρατηρήσεις ότι στο Dock το εικονίδιο έχει ένα χρυσό border.

Το nightly built που κατέβασα αποδεικνύεται μέχρι τώρα πολύ σταθερό, για την ακρίβεια δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και παίζει και το rich text editing σε GMail και Wordpress και τα Google Docs.