archive about

ΕΣΡ στο διαδίκτυο;

Πριν προχωρήσω στο θέμα να δηλώσω παντελώς άσχετος. Αλλά, σίγουρα ανάμεσα στους αναγνώστες κάποιος θα μπορεί να μου εξηγήσει (και ελπίζω να κάνω λάθος).

Λοιπόν, περνάει ένα σχέδιο νόμου αυτές τις μέρες στην Βουλή που έχει να κάνει με τα ΜΜΕ. Λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στο parliament.gr.

Αυτό που με ανησυχεί είναι το Άρθρο 15 (σελίδα 38). Υποψιάζομαι ότι κάπου εκεί (π.χ. παράγραφος 9) υπάρχει κάτι που αν περάσει θα επιτρέπει στο ΕΣΡ να ρυθμίζει το ποίος και τί μεταδίδεται μέσω Internet!

Επαναλαμβάνω, μπορεί να καταλαβαίνω εντελώς λάθος. Αλλά θα ήθελα να ακούσω από κάποιους που τα κατέχουν καλύτερα αυτά.

Μα πώς μου πέφτουν τα θέματα μαζεμένα θεματικά;

-- UPDATE, 4/7/2007. Ο Βενιζέλος, στην χθεσινή ομιλία του στην Βουλή, αν και αναφέρθηκε συνολικά στο νομοσχέδιο έκανε σαφείς αναφορές στο θέμα από πλευράς internet και νομίζω ότι το έθεσε στην σωστή του διάσταση.

Η άποψη που έχω σχηματίσει είναι ότι για να "είναι ασφαλής" η κυβέρνηση, ως προς την συμμόρφωση της Ελληνικής Νομοθεσίας με την Ευρωπαϊκή, απλά έβαλε και μία παράγραφο που λέει "θα ελέγχουμε και το Internet", με την λογική, "ας το έχουμε, και βλέπουμε όταν μας απασχολήσει". Το κακό είναι ότι αν το σχέδιο νόμου περάσει έτσι, θα είναι σαν να μην υπάρχει μέχρι την ώρα που θα είναι αργά και θα δούμε ίσως πάλι το ίδιο έργο που είδαμε με την τηλεόραση και την ραδιοφωνία: όλοι θα είναι παράνομοι, τα (νέα) μέσα θα εκβιάζουν τους πολιτικούς και αυτοί αυτά...