archive about

υπόθεση τηλεφωνικών υποκλοπών

Αν και το ελληνικό κράτος δεν δείχνει να έχει καμία όρεξη να αποκαλύψει ποιός βρισκόταν πίσω από τις υποκλοπές τηλεφωνημάτων υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών (μεταξύ των οποίων ο πρωθυπουργός, πολλοί υπουργοί κ.λ.), η οικογένεια του Κώστα Τσαλικίδη φαίνεται ότι θα προχωρήσει όσο μπορεί βαθύτερα.

Ο Κώστας Τσαλικίδης, μηχανικός της Vodafone φέρεται ότι αυτοκτόνησε εξαιτίας της πίεσης από την δουλειά του. Εκδοχή που δείχνει απίθανη στους δικούς του οι οποίοι πιστεύουν ότι ο θάνατός του σχετίζεται άμμεσα με την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η οικογένεια Τσακιλίδη πιστεύει ότι ο Κώστας Τσαλικίδης ανακάλυψε τυχαία το σύστημα υποκλοπών και ότι στην ανακάλυψή του αυτή οφείλεται ο θάνατός του. Ισχυρίζονται ότι 20 μέρες πριν τον θάνατό του είχε υποβάλει την παραίτησή του, που δεν έγινε δεκτή και ότι την προηγούμενη του θανάτου του ο Τσαλικίδης είχε στείλει 2 λεπτομερή emails σε υψηλόβαθμα στελέχη της Vodafone το περιεχόμενο των οποίων δεν αποκαλύφθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ο δικηγόρος της οικογένειας, λέει πως έχει στοιχεία που δείχνουν ότι αρκετές μέρες πριν το θάνατό του ο Τσαλικίδης, δέχθηκε επίσκεψη από Βρετανούς υπαλλήλους της Vodafone που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να τον εξετάσουν και πώς γνωρίζει τα ονόματα των υπαλλήλων αυτών.

Η υπόθεση είναι σίγουρα ένα από τα πιο μεγάλα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στην χώρα μας. Ας ελπίσουμε ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η αλήθεια και ποιοί κρύβονταν πίσω από αυτό.