archive about

έρευνα για blogs - συνέχεια

Διβάζοντας τα σχόλια στο χθεσινό post και στο buzz, νομίζω ότι πρέπει να διευκρινίσω μερικά πράγματα.

Το post δεν ήταν σε καμία περίπτωση επιθετικό προς την Σταυρούλα με την οποία επικοινώνησα από την πρώτη στιγμή και με mail, γνωστοποιώντας της ότι έχω γράψει σχετικά.

Σε καμία περίπτωση δεν αμφισβήτησα την εγκυρότητα της έρευνας, η πρότασή μου για να δημοσιευθούν και τα raw data έχει να κάνει με όσους θα ήθελαν στο μέλλον να κάνουν μία αντίστοιχη έρευνα και για τους οποίους θα ήταν πολύ χρήσιμο να έχουν τα δεδομένα. Όπως και σε όποιον θα ήθελε να τα αναλύσει με διαφορετικό τρόπο.

Η "ένστασή" μου ήταν (με μία δόση υπερβολής) στο να προβάλω την έρευνα από το blog μου, όχι στο να απαντήσω στο ερωτηματολόγιο.

Για εμένα η θετική κατάληξη αυτής της συζήτησης θα ήταν να δούμε παρόμοιες έρευνες να δημοσιεύονται στο internet ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους μας, να υπάρχουν τα στοιχεία ώστε να διευκολυνθούν οι επόμενοι που θα ασχοληθούν με το θέμα και να είναι όλα αυτά κάτω από μία άδεια χρήσης που θα διευκολύνει την αναπαραγωγή τους και την δημιουργία νέων.

Έχω την εντύπωση ότι έχουν γίνει και άλλες (2-3) παρόμοιες εργασίες τα τελευταία χρόνια, οι οποίες είναι σε κάποιο ράφι, κάποιας βιβλιοθήκης, κάποιου πανεπιστημίου... Γιατί να μην αλλάξει αυτό;