archive about

cityofathens και δημοτικά sites

Λοιπόν, ο Δήμος Αθηναίων, έβγαλε χθες ανακοίνωση με την οποία ρίχνει λίγο περισσότερο φως στην υπόθεση. Τα δεδομένα ως τώρα είναι:

  1. Στο τέλος του 2003 ο Δήμος Αθηναίων έβγαλε προϋπολογισμό 1,2 εκ. ευρώ για την δημιουργία του site του! 2. Στις 5/8/2004 έγινε σύμβαση έργου για το site που κόστισε 795.000€+ΦΠΑ (για το "ολυμπιακό" site, μερικές μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες!)
  2. Το παραπάνω site, αντικαταστήθηκε από τον νέο Δήμαρχο, Νικήτα Κακλαμάνη, με νέο που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Νοέμβριο του 2007 και το κόστος του ήταν... 45.000€!

Συμπεράσματα: 1. Μπράβο στον Νικήτα Κακλαμάνη. Το νέο site είναι απλό, αρκετά χρηστικό και το κόστος του λογικότατο. 2. Κακώς κάποιοι κατηγόρησαν την εταιρεία ΕΝΤΕΛΕΙΑ που έχει δημιουργήσει το νέο site αλλά όχι το προηγούμενο. Η δουλειά που έχει κάνει είναι αξιόλογη και το κόστος προφανώς σε λογικά πλαίσια.

Ερωτήματα (νέα και παλιά): 1. Γιατί η προηγούμενη Δήμοτική αρχή περίμενε τον Αύγουστο του 2004 για να υπογράψει την σύμβαση έργου για το "ολυμπιακό site του Δήμου"; 2. Το ολυμπιακό site δεν διαφέρει και πολύ από το σημερινό στις υπηρεσίες που προσέφερε (τουλάχιστον από όσο έχω δει). Πώς είναι δυνατό να κόστισε 795.000; Τί απέφερε στον Δήμο αυτή η τόσο μεγάλη επένδυση που πετάχτηκε μετά από 2 χρόνια; 3. Τα ερωτήματα για τους υπόλοιπους δήμους παραμένουν βέβαια!

Θα ήταν πολύ καλύτερο να δημοσιοποιήσει ο Δήμαρχος όλους τους σχετικούς διαγωνισμούς, συμβάσεις και τα παραδοτέα, γιατί αυτή την στιγμή το μόνο που έχει κάνει είναι να μας πει ότι η πιθανή κακοδιαχείριση ήταν την εποχή της κας Μπακογιάννη. Περιμένουμε. Περιμένουμε και τους άλλους Δήμους.

Αφού, προφανώς, λεφτά υπάρχουν, η πίεσή μας και ο έλεγχος ίσως βοηθήσει να διατεθούν σωστά και να δούμε πραγματικά έργα πληροφορικής που να μας επιτρέπουν να κάνουμε τις δουλειές μας μέσω internet και στις ελληνικές εταιρείες πληροφορικής να υλοποιήσουν ουσιαστικά έργα.