archive about

πρόβλημα με το WD MyBook World II

[caption id="attachment_3633" align="alignleft" width="180" caption="WD MyBook World II"][/caption]Ο WD MyBook World II (1TB) που έχω στο σπίτι τα έχει παίξει. Για την ακρίβεια, το πρόβλημα δεν πρέπει (ευτυχώς) να είναι στους δίσκους αλλά στην "κάρτα" δικτύου του (σε εισαγωγικά αφού το PC που περιέχει είναι όλο κι όλο μία πλακέτα), αφού όταν τον συνδέω στο switch το δίκτυο τρελαίνεται και αρχίζουν και αναβοσβύνουν όλα τα φωτάκια του switch.

Ψάχνω για πιθανές λύσεις.

Η μία είναι να αγοράσω ένα κουτί για serial ATA δίσκους, να τους βάλω μέσα και να ελπίζω ότι θα μπορέσω να τους δω από κάποιο άλλο μηχάνημα. Αυτό δεν ξέρω αν γίνεται όμως αφού το MyBook κάνει χρησιμοποιεί RAID0 για να ενώσει τους δύο εσωτερικούς δίσκους (από 500GB) σε ένα αποθηκευτικό χώρο. Αν το RAID0 γίνεται με software (εσωτερικά το κουτί τρέχει linux), τότε κάτι γίνεται -θα τους συνδέσω σε ένα μηχάνημα με Linux και ελπίζω ότι θα τους δω (σωστά;;;) Αν όμως γίνεται με hardware, η λύση του εξωτερικού κουτιού (USB/Firewire) δεν θα παίζει (σωστά;;).

Η άλλη λύση, είναι να αγοράσω ένα ίδιο WD MyBook, να αντικαταστήσω τους δίσκους και να τους δώσω το παλιό με τους νέους δίσκους για επισκευή, οπότε θα έχω άλλο 1TB για storage. Η λύση αυτή δείχνει να έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει, αλλά θα καταλήξω με 2 MyBook World και δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος μαζί τους ως τώρα.

Και μια και το έχουμε πιάσει το θέμα, έχετε να προτείνετε κάποιο network storage που να είναι αξιόπιστο, να μπορώ να βάζω και να βγάζω δίσκους, να μην κάνει θόρυβο, να κάνει (αν είναι δυνατόν) uPnP για video και audio files και να πωλείται στην Ελλάδα; Αυτά τα φέρνει κάποιος στην Ελλάδα;

Μπορεί να μοιάζει πολυτέλεια το θέμα, αλλά τελικά με τόσους υπολογιστές και τόσα data (από δουλειά, μέχρι μουσική, video και φωτογραφίες μας και backup) το θέμα ενός αξιόπιστου central storage γίνεται απαραίτητο!