archive about

είμαστε zougla

Με μεγάλη μου λύπη είδα την δημοσιογραφική κοινότητα να μένει αδρανής στην απαράδεκτη συμπεριφορά του zougla.gr που δημοσίευσε λίστα με φωτογραφίες και ονόματα ατόμων που είχαν προσθέσει ως "φίλο" στο facebook τον κατηγορούμενο για διακίνηση ναρκωτικών. Αφού οι αρχές έχουν νομιμοποιήσει (στην πράξη) την δημοσίευση των προσωπικών δεδομένων ατόμων που κατηγορούνται για εγκλήματα, τώρα πάμε άλλο ένα βήμα παραπέρα στην καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων: αποκαλύπτουμε προσωπικά δεδομένα ατόμων που σχετίζονται με τον πιο αδιάφορο τρόπο [1] με ένα κατηγορούμενο.

Ντροπή στον Τριανταφυλλόπουλο για το δημοσίευμα, ντροπή στα συλλογικά όργανα των δημοσιογράφων [2] που κάνουν τα στραβά μάτια, ντροπή στον εισαγγελέα που δεν επεμβαίνει -ως πολίτης, θα ήθελα άλλου είδους δημοσιογραφία και δικαιοσύνη.

update: Αναβολή για 6/5/2010 λόγω υπέρβασης ωραρίου του δικαστηρίου, πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης... (Αυτό ονομάζεται "Δικαιοσύνη" στην χώρα μας.)

-- [1] η σχέση "facebook friend", ειδικά όταν μιλάμε για ένα γνωστό φωτομοντέλο, δεν έχει καμία ουσιαστική αξία και δεν υποδηλώνει ούτε φιλική, ούτε επαγγελματική σχέση, ούτε καν προσωπική γνωριμία. [2] στην επόμενη απεργία που θα ζητήσετε την συμπαράσταση της κοινωνίας, είσαστε σίγουροι ότι θα την έχετε;