archive about

μία μεγάλη μέρα

Είναι 5:11 τώρα που τα γράφω αυτά. Τυπικά ξημερώνει η Δευτέρα 5.10.2009 που βρίσκει το ΠΑΣΟΚ τον μεγάλο νικητή των χθεσινών εκλογών. Το αποτέλεσμα που δίνει το ΥΠΕΣ αυτή την στιγμή είναι ΠΑΣΟΚ 43.9%, ΝΔ 33.5%

Χαίρομαι πολύ. Δεν είναι μόνο πολιτική ικανοποίηση, ότι ελπίζω πως πολλά πράγματα θα μπορέσουν να γίνουν καλύτερα. Είναι γνήσια χαρά. Γιατί όταν επενδύσεις σε μία προσπάθεια τον χρόνο σου, τα ξενύχτια σου, όταν σε έχουν κοροϊδέψει ή έστω αμφισβητήσει για τις επιλογές σου, όταν έχεις πικραθεί ή έχεις ξοδέψει ώρες προσπαθώντας να πείσεις άλλους ότι έχεις δίκιο... Τότε η προσπάθεια γίνεται προσωπική. Και φωνάζεις από χαρά όταν τα καταφέρεις, χοροπηδάς, δακρύζεις.

Όσοι κρατάτε αποστάσεις από τα πολιτικά, μην τρομάζετε. Ο κόσμος που βλέπετε να χαίρεται στους δρόμους, λίγο πολύ έτσι αισθάνεται στην πλειοψηφία του.

Η πολιτική είναι γεμάτη με έντονα συναισθήματα. Με μάχες που λογικά δεν θα έπρεπε να δοθούν καν, αλλά τελικά κερδίζονται. Με αναμετρήσεις που έχουν διαφορετική έκβαση από αυτή που θα προέβλεπε μία λογική ανάλυση. Με χαρές και λύπες, όχι μόνο πολιτικό κόστος ή πολιτικό όφελος.

Γιατί, και στην πολιτική, οι πρωταγωνιστές είναι άνθρωποι -με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους, τους φόβους και τα όνειρά τους, τις μικρότητες και το μεγαλείο, τις γνωστές ή άγνωστες ιστορίες τους.

Και υπάρχουν στιγμές, όπως σήμερα, όχι πολύ συχνές, που μία μεγάλη πλειοψηφία ανθρώπων συντονίζεται -για το καλύτερο ή το χειρότερο. Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας, η σημερινή χαρά να γίνει αύριο δημιουργία και δύναμη υπέρβασης. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αλλά νομίζω ότι μπορούμε.