archive about

bucket3

Το bucket3 (θα) είναι ένα blog engine γραμμένο σε python που παράγει στατικές σελίδες. Είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, κατεβάστε το μόνο αν έχετε ώρα για χάσιμο και γνωρίζετε python.

Οι αρχές του: - να δημιουργήσει ένα "περιβάλλον" για blogging που θα θυμίζει το modularity του unix: πολλά απλά εργαλεία που συνδυάζονται με εύκολους τρόπους για να καλύψουν κάθε περίεργη ανάγκη. - το blog που παράγεται να είναι σε μία μορφή (βλ. static html) εύκολη να αντιγραφεί και να αρχειοθετηθεί, χωρίς να χρειάζονται πολύπλοκα εργαλεία. - να είναι ένας "κουβάς" στον οποίο εγώ (ή άλλα προγράμματα, bots κ.λ.) ρίχνω πληροφορία (π.χ. κείμενα, εικόνες, audio) και αυτόματα μετατρέπονται σε blog posts.

Το συγκεκριμένο project με διάφορες μορφές γυρνάει εδώ και χρόνια στο μυαλό μου. (όσοι θυμούνται τα "audionotes" μου, ίσως να διακρίνουν μία μακρινή σχέση, αν και νομίζω ότι δεν είχα κάνει public τα scripts που είχα φτιάξει για αυτό τον σκοπό). Πηγές έμπνευσης, με περίεργους τρόπους: amazon s3, drop.io, jekyll...

Θα με χαρακτήριζα python newbie. Κάθε διόρθωση στον (άσχημο!) κώδικα του bucket3 είναι ευπρόσδεκτη από python developers με μεγαλύτερη εμπειρία.