archive about

flip MinoHD: την λατρεύω

Από την Νέα Υόρκη αγόρασα ένα gadget που λάτρεψα: την flip MinoHD.

@amazon: Flip Mino HD Camcorder

Είναι μία μικρή ψηφιακή κάμερα με μνήμη 8GB που καταγράφει video κατευθείαν σε μορφή mp4 (h264) και ανάλυση 720p. Θεωρητικά μπορεί να γράψει μέχρι και 2 ώρες video. Αλλά δεν έχει οπτικό zoom, δεν έχει image stabilization, πρακτικά δεν θα την χρησιμοποιήσετε για να καταγράψετε ένα vidcast ή μία ομιλία.

Είναι όμως μικρή (10x5x1.6 cm), ελαφριά (93.5g) και έτοιμη να τραβήξει video σε περίπου 2sec από την στιγμή που θα πατήσετε το ON.

Και αυτό, επιτρέπει μία εντελώς διαφορετική χρήση από μία τυπική βιντεοκάμερα. Είναι η κάμερα που την έχεις συνέχεια στην τσέπη του μπουφάν σου και σου επιτρέπει να καταγράψεις πολλά μικρά video, κάτι σαν φωτογραφίες με κίνηση.

Εγώ την χρησιμοποίησα στο ταξίδι ως εξής: την κρατούσα συνέχεια στο χέρι μου, όσο περπατάγαμε. Κάθε φορά που έβλεπα κάτι ενδιαφέρον ή χαρακτηριστικό την άναβα και τραβούσα 5-10 sec video. Από μόνο του, το καθένα από αυτά δεν έχει μεγάλη αξία. Αλλά όταν δεις μετά όλα αυτά τα 100, 200 ή περισσότερα video το ένα μετά το άλλο, έχεις όλο σου το ταξίδι! Κάτι σαν slide show, αλλά με video αντί φωτογραφίες.

Η αλήθεια είναι ότι σκόπευα να αγοράσω την Kodak Zi8 -είναι σε όλα τα χαρακτηριστικά καλύτερη: 1080p, είσοδο ήχου, μνήμη SDHC μέχρι 32GB, image stabilization. Δεν την βρήκα, είχε τελειώσει από όποιο κατάστημα της Ν.Υ. και αν πήγα. Αλλά τελικά, νομίζω ότι για την χρήση που την θέλω, η flip MinoHD είναι καλύτερη: πιο απλή, πιο μικρή, πιο ελαφριά.

Το παρακάτω video είναι ένα δείγμα από την Times Square (δείτε και το προηγούμενο post για ένα με καλύτερο φως).