archive about

Google Sky Map

Έγραψα χθες ότι σε ξεχωριστά posts θα αναφερθώ στις διάφορες εφαρμογές για android που προτιμώ (σιγά-σιγά, καθώς διαμορφώνω άποψη).

Αλλά δεν θα ραχίσω ούτε από κάποιο twitter client, ούτε από κάποια εφαρμογή για multimedia. Θα ξεκινήσω από μία εφαρμογή από αυτές που δεν θα περίμενα ποτέ ότι υπάρχουν, μία εφαρμογή που όπως γράφει το ZDnet, "σε κάνει να σκεφτείς ότι είναι πραγματικά ενδιαφέρον να ζείς στον 21ο αιώνα" [1]: το Google Sky Map.

Το Google Sky Map είναι μία εφαρμογή augmented reality. Την ξεκινάς στο κινητό σου και σου δείχνει τον ουρανό που βλέπεις με σημειωμένα τα άστρα, τους αστερισμούς και τους πλανήτες. Αξιοποιώντας το GPS και την πυξίδα που έχουν μέσα τους τα android κινητά γνωρίζει ακριβώς που βρίσκεσαι και σε ποιο ακριβώς σημείο του ουρανού έχεις στρέψει το κινητό σου! Όποιος έχει χαζέψει τον έναστρο ουρανό, προσπαθώντας να διακρίνει αστερισμούς ή προσπαθώντας να καταλάβει αν αυτό που ξεχωρίζει είναι αστέρι ή πλανήτης, θα ξετρελαθεί. Είναι πραγματικά μία εφαρμογή που σε κάνει να δεις τον κόσμο (τον ουρανό σε αυτή την περίπτωση) με άλλα μάτια.

Όποιος έχει android κινητό, αξίζει να εγκαταστήσει το Google Sky Map -ειδικά τώρα που πολλοί από εμάς θα περάσουμε κάποιες μέρες μακρυά από τις πόλεις, σε μέρη όπου η φωτορύπανση είναι πολύ μικρότερη και ο ουρανός πολύ πιο ενδιαφέρων!

-- [1] Google Sky Map: Coolest app ever: "Seriously, Google Sky Map made reminded me why, despite ongoing economic, environmental, and political messes worldwide, it’s a very cool thing to be living in the 21st century." [2] photo by Johan Larsson