vrypan — panayotis vryonis
My blog is a digital scrapbook of ideas, thoughts and personal events. My home is vrypan.net.
Home — Archive: All · English · Greek — RSS Feeds: full feed · other options
#misc #gr

"μη ζητηθείσα επικοινωνία" από cosmote

Δευτέρα, 8.11.2010, χτυπάει το κινητό μου. Ο αριθμός που με καλεί είναι ο 210 3500100. Απαντάω: - Παρακαλώ. - Τηλεφωνούμε από την cosmote και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για μία προσφορά μας - Ευχαριστώ, δεν με ενδιαφέρει. Που βρήκατε όμως το τηλέφωνό μου; Δεν είμαι πελάτης σας και δεν θυμάμαι να σας έχω δώσει την άδεια να με καλείτε σε αυτό το τηλέφωνο. - Τυχαία. - Δηλαδή καλείτε τυχαία τηλέφωνα για να πουλήσετε τα προϊόντα σας; Αυτό είναι παράνομο από όσο γνωρίζω. - Όχι, δεν έχουμε τα στοιχεία σας. Αν είχαμε τα στοιχεία σας θα ήταν παράνομο. - Μπορώ να μιλήσω, με κάποιον υπεύθυνο; Θεωρώ ότι αυτό που κάνετε είναι παράνομο.

Μίλησα όντως με την κα Α.Τ. από το Τμήμα Φορητοτήτων της Cosmote. Η οποία επιβεβαίωσε ότι καλούν τυχαίους αριθμούς, για να πουλήσουν τα προϊόντα τους, χωρίς να γνωρίζουν τα στοιχεία του ατόμου με το οποίο επικοινωνούν.

Έκλεισα το τηλέφωνο ευγενικά και έψαξα λίγο στο dpa.gr. Ανακάλυψα ότι το Αρθρο 11 του Νόμου 3471/2006, περιγράφει την "Μη ζητηθείσα επικοινωνία":

1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

Βρήκα επίσης μία παλιότερη απόφαση της ΑΠΠΔ (25-07-2007-ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 57/2007) που ενισχύει την εντύπωση που έχω, ότι η πρακτική της cosmote είναι παράνομη.

Κάνω λάθος;

Share this post:
The Letter is a newsletter I send out whenever I have something to say or share. It may take a few days, weeks or months for the next one.
Privacy: I hate spam as much as you do, maybe more. I will not share your email with advertisers, etc.