archive about

SIM και microSIM για iPad wifi+3G

Τις λίγες μέρες που έχω το iPad, το έχω λατρέψει.

Αλλά το 90% των λειτουργιών που χρησιμοποιώ απαιτούν πρόσβαση στο internet. Είχα μεν αγοράσει την έκδοση με wifi+3G, αλλά δεν είχα βάλει SIM. Αποφάσισα σήμερα να δοκιμάσω να χρησιμοποιήσω στο iPad την SIM από το δεύτερο κινητό μου -το HTC Desire, που έτσι κι αλλιώς δεν το χρησιμοποιούσα ποτέ ως κινητό, για να μιλάω.

Αν ψάξετε στο internet θα δείτε πως υπάρχουν οδηγίες για το πώς πρέπει κάποιος να κόψει μία SIM με ψαλίδι/κοπίδι ώστε να έχει μία micorSIM.

Υπάρχει όμως και πιο απλός τρόπος -τουλάχιστον για την cosmote. Πήγα σε ένα κατάστημα Γερμανός και εξήγησα ότι θέλω να αλλάξω την SIM μου με micorSIM. Μου έδωσαν την νέα microSIM (κόστος 5 Ευρώ) που ενεργοποιήθηκε μέσα σε 2-3 λεπτά. Την έβαλα στο iPad και έπαιξε κανονικά. (Χρήσιμο hint, τουλάχιστον για cosmote: βεβαιωθείτε ότι στο iPad > settings > cellular data > APN settings > APN έχει την τιμή "internet")

Μάλιστα, επειδή σκέφτηκα ότι υπάρχει περίπτωση να αποφασίσω να βάλω την microSIM και πάλι στο Desire κάποια στιγμή, ζήτησα και αγόρασα (κόστος 2.90 Ευρώ) ένα "micro sim adapter" που είναι μία πλαστική θηκούλα, μέσα στην οποία τοποθετείται η microSIM και αποκτά την διάσταση μίας SIM, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί σε συσκευές που δέχονται κανονική SIM.

Με λίγα λόγια, για όποιον θέλει να αγοράσει από το εξωτερικό ένα iPad με 3G: μπορείτε να αλλάξετε την SIM που έχετε στην Ελλάδα με μία microSIM και θα παίζει κανονικά (αν βέβαια, η σύνδεσή σας επιτρέπει data). Εγώ το δοκίμασα με cosmote, αλλά υποψιάζομαι ότι ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους άλλους παρόχους κινητής -αν μπορεί κάποιος, ας το επιβεβαιώσει.