archive about

Βαξεβάνης εναντίον Τριανταφυλλόπουλου

Η είδηση (διαβάστε την όλη, ακολουθώντας το link): Συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο αρχισυντάκτης του site zougla.gr μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση που κατέθεσε εναντίον τους ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Δεν καταλαβαίνω γιατί μπορεί να πάει αυτόφωρο ο δημοσιογράφος που δημοσιεύει μία επώνυμη δήλωση/καταγγελία -όταν μάλιστα αυτή προέρχεται από έναν πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής!

Αν η δήλωση είναι συκοφαντική, ο θιγόμενος θα πρέπει να στραφεί αποκλειστικά εναντίον αυτού που την έκανε και όχι εναντίον των μέσων που την δημοσιεύουν.

Για να πω την αλήθεια, ακόμη και αν η δικαιοσύνη αποφασίσει ότι όντως ήταν συκοφαντική η δήλωση ή ανυπόστατη η καταγγελία, θα ήθελα να συνεχίσει να υπάρχει δημοσιευμένη, μαζί με το σχετικό update βέβαια, ώστε να γνωρίζω ως πολίτης πώς θα κρίνω μελλοντικές δηλώσεις του ίδιου πολιτικού.

Δεν θέλω να διανοηθώ καν ότι όχι μόνο δίνουμε την ελευθερία, αλλά απαιτούμε, από τους δημοσιογράφους να σβήνουν ή να μην δημοσιεύουν δηλώσεις πολιτικών όταν αυτές υπάρχει περίπτωση να θίγουν κάποιον!

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχω μάλλιστα την εντύπωση ότι δεν υπάρχει καν απόφαση της δικαιοσύνης αν η δήλωση του Σούρλα ήταν ή όχι συκοφαντική! (Φαντάζομαι ότι στην αντίθετη περίπτωση το σεχτικό άρθρο στο koutipandoras.gr θα το ανέφερε.)

Όπως και αν έχει, η απαίτηση του Κώστα Βαξεβάνη και η απόφαση (του Εισαγγελέα; δεν γνωρίζω πως γίνεται η συγκεκριμένη διαδικασία) για προφυλάκιση του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, φοβάμαι πως ανοίγει επικίνδυνες πόρτες.

Μου κάνει εντύπωση ότι ένας δημοσιογράφος όπως ο Κώστας Βαξεβάνης, που αυτοπροβάλλεται ως υπέρμαχος της αποκαλυπτικής και καταγγελτικής δημοσιογραφίας, με τις απαιτήσεις του προκάλεσε τέτοιο δεδικασμένο που περιορίζει (κατά την γνώμη μου) την ελευθεροτυπία.