archive about

"ο Γέροντας Παστίτσιος" μπορεί να σε βάλει φυλακή.

Στην Ελλάδα του 2012, δεν επιτρέπεται να κάνεις αστειάκια με θρησκευτικά θέματα. Δεν είναι ότι απλώς θα πειραχθούν μερικοί φανατικοί. Είναι ότι το ίδιο το κράτος θα κινηθεί εναντίον σου.

Για παράδειγμα, αν κάνεις facebook group με τίτλο “Γέροντας Παστίτσιος”, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θα αναλάβει δράση…

Μετά από χιλιάδες ηλεκτρονικές καταγγελίες από κατοίκους σε όλο τον κόσμο, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κακόβουλης βλασφημίας και της καθύβρισης θρησκευμάτων μέσω του Facebook. (πηγή)

Το facebook group μπορείς να το δείς εδώ.

update: και το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

26-9-2012:
Σε τακτική δίκη ο 27χρονος (πηγή: kathimerini.gr)

Ο εισαγγελέας διέταξε την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών με το αιτιολογικό ότι η λειτουργία του συγκεκριμένου προφίλ είναι πιθανό να προκαλέσει εξέγερση των πιστών και άρα συνιστά κίνδυνο κατά της ανθρώπινης ζωής. Σημειώνεται πάντως ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται αποτελούν πλημμελήματα και δεν περιλαμβάνονται στα εγκλήματα για τα οποία επιτρέπεται η άρση του απορρήτου.

Ο Γέρων Παστίτσιος και η ελευθερία, του Πάσχου Μανδραβέλη.

«Δεν ήθελα να προσβάλλω την Εκκλησία και τα Θεία»

Ο 27χρονος νεαρός από τα Ψαχνά Ευβοίας δεν αποδέχεται τις κατηγορίες που του απήγγειλαν. Μάλιστα ο συνήγορος του μιλώντας στο newsbeast.gr τόνισε «σε καμία περίπτωση δεν σκόπευε να καθυβρίσει τα Θεία και την Εκκλησία. Δεν ήθελε να προσβάλλει τη Θρησκεία μας. Αυτό το ξεκαθαρίζουμε. Δεν σκόπευε να καθυβρίσει τον Ορθόδοξο Χριστιανισμό».
(Τι ντροπή για μία κοινωνία να βάζει ανθρώπους να δηλώσουν δημόσια “υποταγή” σε μία θρησκεία…)