archive about

διαχείριση του CLI environment (unix) με την βοήθεια του git.

Έχασα δύο μέρες προσπαθώντας να κάνω τον apache να παίζει σωστά, μετά από την αφαίρεση του Server.app. Χωρίς επιτυχία. Οπότε αποφάσισα να ξαναστήσω το Mountain Lion. (Ο βαθμός ικανοποίησής μου από το software της apple μειώνεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια, κάθε τόσο κάτι δεν μου λειτουργεί όπως θα ήθελα/περίμενα.)

Κάθε φορά που στήνω ή ξανα-στήνω ένα μηχάνημα, μπαίνω στην διαδικασία να σκεφτώ πώς θα μπορούσα να αυτοματοποιήσω κάποια πράγματα ώστε να έρθει το περιβάλλον εργασίας μου όσο πιο κοντά γίνεται σε αυτό που είχα φάει ώρες για να ρυθμίσω, σε κάποιο άλλο μηχάνημα.

Αποφάσισα λοιπόν να σχοληθώ λίγο με την διαχείριση του command line interface. Δουλεύω μεγάλο μέρος της μέρας μου σε αυτό (είμαι από αυτούς που ακόμη και ένα κείμενο να θέλουν να γράψουν, είναι πάρα πολύ πιθανό να το γράψουν στο Vi) και καταλήγω να έχω κάνει πολλές ρυθμίσεις ώστε να το φέρω ακριβώς στα μέτρα μου.

Ακολούθησα τις οδηγίες του Managing home .dotfiles with git and GitHub για να μπορώ να έχω ένα εύκολα χρησιμοποιήσιμο αρχείο των .dotfiles και μάλλιστα να το μοιράζομαι ανάμεσα στους υπολογιστές που χρησιμοποιώ.

Το αποτέλεσμα είναι στο github.com/vrypan/homeconfig.

Πρόσθεσα και ένα επιπλέον folder (homeconfig.extras) στο οποίο φυλάω διάφορα “χρήσιμα” πράγματα: τις εντολές για να εγκαταστήσω το homebrew ή το oh-my-zsh στο OSX, ένα export του Terminal.app settings κ.λ.