archive about

μετέφερα το blog μου σε bucket3

Ίσως να θυμάστε ότι όταν πριν από περίπου ένα χρόνο, μετέφερα το blog μου, είχα βάλει δύο στόχους:

  1. να μετατρέψω τα παλιά blog (βλ. vrypan|net|weblog και vrypan|net|log σε στατικές σελίδες.
  2. να χρησιμοποιώ το bucket3 για την παραγωγή των σελίδων του blog μου.

Χθές το βράδυ, κατάφερα να ολοκληρώσω το #1. Αν επισκευθείτε τα παλιά blogs θα δείτε ότι είναι στατικές σελίδες. Κάποιες “meta-σελίδες” (π.χ. σελίδες που δείχνουν όλα τα άρθρα με κάποι tag) δεν δουλεύουν. Αυτό είναι σε σημαντικό βαθμό συνειδητή επιλογή, αφού ο βασικός στόχος ήταν να υπάρχουν τα άρθρα. Έτσι κι αλλιώς, ποτέ μου δεν είχα μία συνεπή επιλογή tags με αποτέλεσμα να έχω ίσως και εκατοντάδες διαφορετικά, μέσα στα τόσα χρόνια που γράφω.

Άλλαξα και την κεντρική σελίδα του www.vrypan.net

Πλέον, όλο το www.vrypan.net “φιλοξενείται” στο amazon s3 και αποτελείται από στατικές σελίδες. Όσο για το navigation, ρύθμισα ένα google custom search engine που ψάχνει όλο το vrypan.net και νομίζω ότι θα κάνει την ζωή όποιου ψάχνει κάτι πιο εύκολη (σίγουρα την δική μου).

Σήμερα, έκανα και το τελευταίο βήμα: το blog.vrypan.net χρησιμοποιεί το bucket3 και φιλοξενείται στο amazon s3. Τα permalinks χάλασαν, αλλά θεωρώ ότι αφού το blog αυτό δεν έχει κλείσει χρόνο (και μάλλιστα ένα χρόνο που δεν έγραφα τακτικά), μικρό το κακό -δεν μπήκα στην διαδικασία να φτιάξω redirects, ίσως το κάνω τις επόμενες μέρες, ίσως όχι.

Γενικά, η όλη διαδικασία είχε μεγάλο ενδιαφέρον, νομίζω ότι θα γράψω αρκετά σχετικά άρθρα στο κοντινό μέλλον.

Κάτι που θα παρατηρήσετε είναι ότι το blog δεν έχει πια... comments! Το ξέρω ότι είναι περίεργο, θα ήταν πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσω π.χ. το disqus. Αλλά και αυτό είναι ένα θέμα που θέλω να ξανασκεφτώ -γενικά όλη αυτή η διαδικασία είναι μία προσπάθεια να ξαναδώ με καθαρό μυαλό τα εργαλεία που χρησιμοποιώ για να εκφράζομαι και να συζητώ στο Internet.

Στο ενδιάμεσο, αν θέλετε, μπορούμε να συζητήσουμε το άρθρο στο google+

Αυτά για την ώρα!