archive about
Clear 12°C — Kifissia, GR — #gr #travel3 #projects #web3

travel3, ένα newsletter για το web3

Σας παρουσιάζω το Travel3, ένα newsletter που θα σας ταξιδέψει στις γωνιές του web3 ακόμη κι αν δεν έχετε ιδέα για το τι είναι αυτό.

Το Travel3 απευθύνεται σε ανθρώπους που πιθανότατα να μην έχουν ιδέα από "crypto" και "web3", αλλά νομίζω ότι θα βρουν ενδιαφέροντα πράγματα και όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο με τα θέματα αυτά.

Η λογική του θα είναι να πιάνω έναν "προορισμό" στο web3 κάθε φορά και να μιλάω για αυτόν σε βάθος, με μερικά εμβόλιμα "πως το κάνω αυτό" άρθρα. Η ελπίδα μου είναι πως καθώς σιγά σιγά θα χαρτογραφούμε τον χώρο, θα αρχίσει να παίρνει μία πιο συγκεκριμένη μορφή —γιατί μην νομίζετε, κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά πως ακριβώς θα είναι το web3.

Το newsletter είναι συνδρομητικό, αλλά αφού έχει μόνο ένα άρθρο για την ώρα και κάτι πρέπει να δει κανείς για να καταλάβει αν θέλει να πληρώνει ή όχι, το πρώτο άρθρο θα το αφήσω προσβάσιμο σε όλους για λίγο.

Αρκετοί φίλοι με ρώτησαν γιατί στα ελληνικά, η ελληνική αγορά είναι πολύ μικρή. Έχουν δίκιο, αλλά υπάρχει και μία σχέση κόστους/απόδοσης για εμένα. Το κόστος (ο χρόνος και η προσπάθεια) για να γράψω ένα καλό, εκτενές άρθρο στα αγγλικά είναι πολύ μεγαλύτερο από το να κάνω το ίδιο στα ελληνικά —και αν θέλω να είμαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα στα ελληνικά θα είναι πολύ καλύτερο.

Στόχος μου είναι να δημοσιεύω ένα τουλάχιστον εκτενές άρθρο τον μήνα που θα είναι διαθέσιμο μόνο στους συνδρομητές που πληρώνουν και μερικά μικρότερα που θα είναι ανοικτά σε όλους. Το πιο πιθανό είναι να γράψω περισσότερα, ήδη έχω άλλο ένα σχεδόν έτοιμο και 2-3 που τα δουλεύω παράλληλα.

Το πρώτο άρθρο έχει θέμα Axie Infinity, το web3 game με αξία 3 δις δολάρια.

--

Θέλω να ευχαριστήσω πολύ όλους τους φίλους που είδαν το πρώτο άρθρο χθες και γράφτηκαν, το μοίρασαν σε άλλους, μου είπαν τις σκέψεις τους. Έχω ήδη και τους πρώτους συνδρομητές επί πληρωμή! Όλα αυτά μαζί είναι για εμένα πολύ σημαντικά και είναι κι ένα μικρό σπρώξιμο να κάτσω κάτω και να κάνω κάτι που μου αρέσει να κάνω έτσι κι αλλιώς. Ευχαριστώ!