archive about

monitor.vrypan.net

Παίρνοντας έμπνευση από τον Πλανήτη του Σίμου και με δεδομένο ότι το lilina παίζει πλέον ικανοποιητικά καλά, αποφάσισα να στήσω το monitor.vrypan.net.

Σκοπός του monitor είναι να αποτελέσει ένα χώρο αλληλεπίδρασης των πολλών ελληνικών blogs που έχουν κάτι να πουν. Παρατήρησα και στον "Πλανήτη" ότι με κάποιο τρόπο όταν οι blogers γνωρίζουν ότι τα posts τους βρίσκονται και σε ένα "χώρο" με άλλα, αρχίζουν και αλληλεπιδρούν μεταξύ τους. Αυτό βέβαια είναι μία δική μου αίσθηση.

Μία άλλη λειτουργία του monitor θα είναι να βοηθάει νέα blogs να γίνουν γνωστά.

Στόχος του monotor δεν είναι να αντικαταστήσει τα ίδια τα blogs, αφού συμφφωνώ με αυτό που διάβασα κάπου ότι ένα blog δεν είναι μόνο τα κείμενα άλλα η όλη εμπειρία που προσφέρει στον επισκέπτη. Αυτός είναι και ο λόγος που π.χ. τα μόνα άρθρα που θα εμφανίζονται είναι αυτά που δίνει το feed του καθενός, το monitor δεν κρατάει αρχείο. Φαντάζομαι το monitor σαν μία "καθημερινή συλλογική εφημερίδα" που δημιουργείται αυτόματα από τα πολλά ανεξάρτητα blogs που την απαρτίζουν. Χωρίς λογοκρισία (εκτός από την επιλογή των ίδιων των blogs). Ανεξάρτητη όσο μπορούμε να είμαστε όλοι όσοι συμβάλλουμε. Ενδιαφέρουσα, όταν είμαστε και εμείς...

Φαντάζομαι ότι στην πορεία θα γίνουν διάφορες αλλαγές και διορθώσεις. Για παράδειγμα δεν έχω καταλήξει αν θα έπρεπε να υπάρχουν και posts στα αγγλικά (μερικά ελληνικά blogs φιλοξενούν και posts σε άλλες γλώσσες). Επίσης υπάρχουν μερικά τεχνικά θέματα και ιδέες που θα ήθελα να δω. Αλλά αποφάσισα ότι είναι καλύτερο να βγει "στον αέρα" το site και τις λεπτομέρειες να τις δουλέψω στην συνέχεια, με βάση την ανάδραση που θα λάβω... Περιμένω εντυπώσεις και ιδέες!