archive about

Το ελληνικό Internet

Βλέπω στο Internet να γίνονται πράγματα και θαύματα τις τελευταίες μέρες.

Το Google ανακοινώνει το personalized search, το Yahoo! το MyWeb 2.0 και ένα σωρό άλλες εξελίξεις με αποκορύφωμα (κατά την γνώμη μου) την επίσημη υποστήριξη του podcasting από την Apple!

Από την άλλη βλέπω στην Ελλάδα να ανακαλύπτουμε τώρα το blogging, οι συνδέσεις ADSL να είναι σε χαμηλότατα ποσοστά (κάποιος με νούμερα να με υποστηρίξει;) και γενικά να είμαστε ακόμη και σαν χρήστες πολύ πίσω... Ακόμη και το θέμα των πατεντών ελάχιστοι το έχουν ακούσει (εκτός και αν διαβάζουν blogs...) και από αυτούς πολλοί νομίζουν ότι έχει να κάνει με το αν θα μπορούμε να κλέβουμε ή όχι εμπορικά προγράμματα και μουσική.

Κοινώς, σε ένα κόσμο που βασίζεται όλο και περισσότερο στο Internet, στην πληροφορία, στο "άυλο", εμείς είμαστε άσχετοι. Είναι σαν οι άλλοι να μιλάνε πώς θα κάνουν καλύτερα την δουλειά τους με fax και κινητά και εμείς να μην έχουμε τηλέφωνα στο 90% του πληθυσμού!

Και αρχίζουν οι συζητήσεις για την ανάπτυξη στην χώρα μας, ότι χρειαζόμαστε εργατικό δυναμικό υψηλού επιπέδου. Και για να μπορέσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί πρέπει να αλλάξουμε τα (πάρα, μα πάρα πολύ ΚΑΚΑ) Πανεπιστήμιά μας. Και μπλά, μπλα, μπλά. Ρε, έχετε καταλάβει ότι θέλουμε να παράγουμε πράγματα που δεν έχουμε καν καταναλώσει; Ξεφύγετε από τις αγγυλώσεις σας! Αφήστε τους κεντρικούς σχεδιασμούς και τις μαλακίες.

Αν χρειάζεται να κάνετε ΕΝΑ μόνο πράγμα, αφήστε τα Πανενιστήμιά μας στην μιζέρια τους, ξεχάστε τις κωλοεπιδοτήσεις (μακάρι να μην πάρουμε ούτε Ευρώ) και τα επιδοτούμενα προγράμματα για εταιρίες και φροντίστε να αποκτήσουμε ΦΤΗΝΟ INTERNET. Πληρώστε το, αν χρειάζεται από τον Κρατικό προϋπολογισμό. Δώστε σε κάθε παιδί που πηγαίνει πρώτη γυμνασιου ένα υπολογιστή και ΔΩΣΤΕ στην οικογένια του το ποσό που πληρώνει τον χρόνο σε σύνδεση ADSL (με τις αποδείξεις). Μόνο αυτό. Αλλιώς...


αν έχετε καλύτερη λύση, να την ακούσω; πραγματικά αισθάνομαι ότι χανόμαστε και δεν το έχει πάρει είδηση κανένας!