archive about

vrypan|net|radio (παλιά επεισόδια)

Το vrypan|net|radio έχει κλείσει πάνω από 2+ χρόνια πειραματισμών. Ξεκίνησε στις αρχές του Ιανουάριου του 2005 και σε αυτό το διάστημα άλλαξε URL, τα mp3s φιλοξενήθηκαν σε διάφορους servers κ.λ. Το αποτέλεσμα είναι αν κάποιος θέλει να ακούσει παλιές εκπομπές, να είναι από δύσκολο ως αδύνατο να τις βρει.

Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω δύο αρχεία, ένα με τις εκπομπές του 2005 και ένα με αυτές του 2006. Το πρώτο βγήκε 235MB και το δεύτερο (οι εκπομπές έγιναν πολύ μεγαλύτερες το 2006), 1.02GB. Για να μην πληρώσω μία περουσία σε bandwidth θα τα διαθέσω μέσω BitTorrent για μία εβδομάδα (μέχρι και 23/4 και αν υπάρχει ενδιαφέρον, ίσως το παρατείνω).

Ορίστε λοιπόν, VPNR-2005.zip.torrent και VPNR-2006.zip.torrent.

Για όσους δεν έχουν χρησιμοποιήσει άλλη φορά το bittorrent: 1. Κατεβάζουμε και εγκαθιστούμε το BitTorrent από το BitTorrent downloads. Υπάρχουν εκδόσεις για Windows, OS X, Linux κ.λ. 2. Κατεβάζουμε τα παραπάνω 2 αρχεία που είναι πολύ μικρά και τα ανοίγουμε με το BitTorrent. 3. Ο υπολογιστής σας θα αρχίσει να κατεβάζει τα δύο zip αρχεία που όπως είπα είναι αρκετά μεγάλα. Ανάλογα με την γραμμή σας, ο χρόνος μπορεί να είναι από αρκετά λεπτά ως αρκετές ώρες (ή και περισσότερο). 4. Οι καλοί τρόποι λένε ότι ακόμη και όταν κατέβουν τα αρχεία, εσείς αφήνετε ανοιχτό το πρόγραμμα, αφού μοιράζει τα αρχεία που μόλις κατεβάσατε και σε άλλους που κατεβάζουν. Έτσι διευκολύνετε τους υπόλοιπους! Αν λοιπόν έχετε DSL ή κάποια καλύτερη σύνδεση και μπορείτε, αφήστε το ανοιχτό όσο μπορείτε περισσότερο. (ή αν χρειαστεί να σταματήσετε, ξανανοίξετε το το βράδυ όταν κοιμάστε, το πρωί που δεν είσαστε σπίτι κ.λ.)

Σημείωση: το BitTorrent δεν είναι παράνομο. Αν έχετε ακούσει κάτι τέτοιο αναφέρεται στο ότι πολλοί το χρησιμοποιούν για να κατεβάσουν παράνομα προγράμματα ή αρχεία μουσικής και βίντεο -κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση προφανώς ΔΕΝ ισχύει! Το να χρησιμοποιήσετε το BitTorrent για να κατεβάσετε τις εκπομπές μου είναι απολύτως ΝΟΜΙΜΟ.