archive about

silverlight σε Linux!

Όταν είδα το silverlight στο MIX07 μου άρεσε πολύ σαν πλατφόρμα -τουλάχιστον από όσο μπορούσα να καταλάβω, δεν είμαι και ο πιο ειδικός. Αλλά... είχε ένα (αναμενόμενο για προϊόν Microsoft) πρόβλημα: τρέχει μόνο όπου θέλει η Microsoft. Στην παρουσίαση, η εταιρεία έκανε εντύπωση γιατί παρουσίασε μαζί με την vesion για windows και την ίδια version για OS X. ΟΚ, αλλά όχι αρκετά καλό για μένα. Θέλω να ξέρω ότι αν το desktop μου είναι Linux αύριο (τώρα είναι OS X) θα μπορώ να βλέπω τις σελίδες που χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Στο MIX07, ένα από τα sessions που παρακολούθησα ήταν και το Open Source Applications using .NET από το panel του οποίου δεν θα μπορούσε βέβαια να λείπει ο Miguel De Icazza που "ηγείται" του mono project. Τέλος, πάντων, αυτό που έλεγε ο Miguel στο panel ήταν ότι του αρέσει η αρχιτεκτονική του Silverlight και ότι αν είχε ελάχιστη βοήθεια από την MS θα μπορούσε να το υλοποιήσει στο mono (μην μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες), αλλά δεν έχει.

Αυτά, τέλος Απριλίου. Πριν από μερικές μέρες ο Miguel έγραψε ένα άρθρο με τίτλο Implementing Silverlight in 21 Days όπου ουσιαστικά λέει ότι, αν και σε alpha μορφή ακόμη, το silverlight μπορεί να τρέξει πλέον και σε Linux! Αυτό είναι πολύ καλή είδηση! (και το εντυπωσιακό είναι ότι η ίδια η MS του ζήτησε να το κάνει)