archive about

opencoffee meeting #5

χθές πήγα στο 5ο OpenCoffee meeting. Νομίζω ότι συνάντηση με συνάντηση γίνεται όλο και καλύτερο. Οι παρουσιάσεις είχαν ενδιαφέρον. Δεν με ενθουσίασαν όλες, αλλά από όλες πήρα 2-3 πραγματάκια.

Όπως είπα και στον Γίωργο που είναι η "ψυχή" του θεσμού (μετά από 5 συναντήσεις, νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε για θεσμό...) αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο σαν ελληνικό κοινό είναι να δούμε τους "ήρωες", του χώρου: ανθρώπους που τα κατάφεραν. Αυτή την φορά, ήταν ο Ιάσων Βασιλείου, που έκανε μία πολύ ωραία παρουσίαση. (αντιγράφω από το opencoffee.gr)

Ο Ιάσων Βασιλείου, Principal Engineering Manager στη Broadcom Hellas, θα επιχειρήσει, μέσα από την αφήγηση της προσωπικής του διαδρομής από το ΕΜΠ και το Berkeley, στη δημιουργία start-up στο χώρο της μικροηλεκτρονικής, τη μετεξέλιξή της σε πολυεθνική (Ελλάδα, Καλιφόρνια και Ινδία) και τελικά την εξαγορά της από τη Broadcom, να αποτυπώσει τη διαδικασία ίδρυσης και χρηματοδότησης μιας start-up από Venture Capitals, τράπεζες και άλλες εταιρείες, εν μέσω ανέκδοτων ιστοριών στα όρια της χρεοκοπίας.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι proof of concept: ναι, μπορείς να δημιουργήσεις ένα startup, ακόμη και στην Ελλάδα, και να τα καταφέρεις. Δεν είναι εύκολο, αλλά γίνεται. Παράλληλα, η εμπειρία τους είναι πολύ χρήσιμο να διαχέεται σε όλους όσους ενδιαφέρονται: τί θεωρούν ότι ήταν σημαντικό στο να πετύχουν, τί έκαναν λάθος, πού δυσκολεύτηκαν, πώς έλυσαν τα προβλήματα που συνάντησαν...

Μεγάλη αξία έχουν και οι συζητήσεις πριν και μετά, τα διάφορα πηγαδάκια -τί κάνεις εσύ, πώς παέι η δουλειά, τί έχεις ακούσει, τί σκέφτεσαι, τί είδες και σε εντυπωσίασε κ.λ.

Περιμένω το επόμενο.