archive about

on-line video transcoding

Για όσους ασχολούνται με video publishing στο Internet, ένα από τα πιο χρονοβόρα και δύσκολα κομμάτια της διαδικασίας είναι το transcoding, η διαδικασία που μετατρέπει ένα video από ένα format σε ένα άλλο.

Δυστυχώς, συχνά χρειάζεται να έχουμε το ίδιο video διαθέσιμο σε διαφορετικά formats. Μερικά παίζουν σε μία συσκευή αλλά όχι σε μία άλλη, άλλα έχουν καλή ποιότητα και πολύ μεγάλο μέγεθος και άλλα χαμηλότερη ποιότητα αλλά μικρό μέγεθος. Ανεξάρτητα από το πόσο καλό μηχάνημα έχετε, η διαδικασία μετατροπής από το ένα format στο άλλο θέλει χρόνο, χώρο στον δίσκο κ.λ., ειδικά όταν μιλάμε για video αρκετών λεπτών.

Το heywatch δείχνει να είναι μία καλή λύση. Κάνεις upload το αρχείο σου (ή ακόμη καλύτερα, του δίνεις το URL αν είναι ήδη on-line κάπου) και αναλαμβάνει να κάνει το transcoding που επιθυμείς. Η υπηρεσία κοστίζει, αλλά αν κατάλαβα καλά, το κόστος για το transcoding ενός video 45 λεπτών από ένα encoding σε ένα άλλο είναι μόνο $0.10. Βολικό είναι και ότι εκτός από επιλογή encoding μπορείς να κάνεις και επιλογή συσκευής/player, οπότε δεν χρειάζεται να ξέρεις τις τεχνικές λεπτομέρειες για να μετατρέψεις το video σου ώστε να παίζει με τον καλύτερο τρόπο π.χ. στο Nintendo DS ή στο iPod.